Torrent impulsarà el lloguer de pisos amb opció de compra per traure al mercat les vivendes buides

L'Ajuntament firmarà convenis amb els propietaris de vivendes per oferir els pisos en lloguer amb opció de compra a preus econòmics des de l'agència municipal de lloguer. L'objectiu és oferir als joves de la ciutat pisos a preus d'habitatges protegits i donar resposta a la demanda que existeix de vivenda.

L'Ajuntament ja té una bossa de 130 demandants de pisos en lloguer amb opció de compra i, per això, impulsarà una nova iniciativa per donar resposta a la demanda de vivenda entre els joves de la ciutat, molts d'ells sense possibilitat d'aconseguir a hores d'ara el finançament per a la compra d'una vivenda a causa de la situació de crisi existent.

Per a això, des de l'empresa pública Nous Espais, es firmaran convenis amb els propietaris de vivendes buides o en construcció a la ciutat, qualificats d'habitatges de renda lliure, per traure al mercat els pisos a través de l'agència municipal de lloguer a preus de vivenda protegida.

Aquesta nova iniciativa és una pas més dins el pla d'emergència social aprovat per Nous Espais per donar eixida a les vivendes buides que hi ha a la ciutat, especialment en Parc Central. De moment, després de mesos d'estudis ha sigut inviable la compra per part de l'Ajuntament de promocions de renda lliure per convertir-les en VPP, ja que tant les càrregues hipotecàries com les pretensions dels promotors feien inviable la seua conversió en VPP.

No obstant això, Nous Espais continua realitzant estudis sobre algunes promocions de què podria ser viable la reconversió de renda lliure, però fins que açò puga fer-se efectiu, s'ha optat per aquesta nova iniciativa de traure al mercat vivendes buides per al lloguer amb opció de compra. Nous Espais aprovarà el conveni marc d'esta nova iniciativa i espera en els pròxims mesos firmar convenis concrets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Barcelona destina 2,5 milions a 156 projectes d’economia de proximitat als barris

Barcelona
economia

Els viatgers del metro de Barcelona s’enfilen un 4,8% al juny

Barcelona
economia

Els empresaris del Vallès Oriental adverteixen de la manca de professionals a mitjà termini

Granollers
ECONOMIA

El Barcelona Deep Tech Summit preveu doblar el nombre d’assistents

Barcelona

Destinaran 23.000 euros per ajudar a joves estudiants i esportistes

figueres
economia

Campanya per atraure turisme nòrdic fora de temporada

tossa de mar
economia

Inici de la collita de poma gala: peces més petites per les gelades de l’abril però més producció

Bell-lloc d’Urgell
economia

Creix el lloguer de piscines particulars per hores a Catalunya

Mataró
economia

Denuncien que han d’atendre 11 persones que treballaven a més de 40 graus

Cambrils