Economia

economia

La plantilla de Seat Components farà vaga al Prat de Llobregat

Els sindicats han convocat a partir de dijous que ve una vaga indefinida a la fàbrica de Seat Components (antiga Gearbox) del Prat de Llobregat. La mobilització està secundada per la UGT, CCOO i la CGT i es fa per protestar per la decisió de traslladar 50 treballadors de la planta a Martorell. El comitè d'empresa de Seat Components nega que sobri personal a la fàbrica del Prat, on treballen unes 1.100 persones, tot i que a finals del mes de novembre la companyia i els sindicats van començar una tanda de negociacions per fer front al descens de la producció prevista per al 2016. El comitè lamenta que l'empresa hagi abandonat la via del diàleg i de forma unilateral hagi optat pel trasllat forçós d'empleats. A més, critica que ho hagi comunicat el 23 de desembre, l'últim dia laborable abans
de les festes de Nadal.

Seat Components haurà fabricat aquest any una mica més de 624.000 unitats. Encara que la previsió inicial de producció per al 2016 és inferior, de 597.000 unitats, el president del comitè d'empresa, Enrique Fernández, va recordar ahir que caldrà sumar-hi unes 30.000 unitats que es fabricaran per a la marca Skoda, que elevarà a 627.000 la xifra final. És per això que la UGT, el sindicat majoritari al comitè, reivindica que no calen els trasllats, i, en tot cas, proposa utilitzar la flexibilitat que proporciona la borsa d'hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia