Economia

Castelló s'estabilitza en 10.884 habitants

Són gairebé els mateixos que a final del 2014 i un 63% viuen a Empuriabrava

El municipi de Castelló d'Empúries ha tancat l'any 2015 amb 10.884 habitants, pràcticament els mateixos que el 2014, i després d'alguns anys consecutius perdent habitants les últimes dades del padró municipal indiquen que la població es manté. Al nucli històric de Castelló hi viuen 3.990 habitants, i la resta, 6.889 (un 63% del total), viuen a la marina d'Empuriabrava.

Marroquins i francesos

En el conjunt del municipi, després de la nacionalitat espanyola (6.030 empadronats), els col·lectius més representats són els de nacionalitat marroquina (1.238 habitants, un 10% de la població), i en tercera posició els francesos, amb 946 empadronats. A continuació les nacionalitats amb més ciutadans són l'alemanya (amb 574), en cinquè la romanesa, amb 359, seguida de molt a prop per la russa, amb 337 empadronats. Pel que fa a les nacionalitats de la Unió Europea, en primer lloc hi ha els francesos, seguits dels alemanys, els italians, els anglesos i els belgues. Del continent africà destaquen els marroquins, que són la majoria, seguits pels senegalesos, amb 73 empadronats, i els gambians, amb 38. Pel que fa al continent americà, la majoria d'empadronats provenen del sud i del centre d'Amèrica, amb Brasil al capdavant, seguit de Cuba i Argentina. D'orient, la nacionalitat més representada és la xinesa, amb 68 ciutadans, seguida per la pakistanesa, amb 34 empadronats, i la tailandesa, amb cinc. La llista de nacionalitats presents a Castelló d'Empúries s'allarga amb els qui estan més sols per què només tenen un empadronat al municipi: són els ciutadans de països com la República de Corea, la República Sud-africana, Panamà, el Líban, Letònia, Haití, Guinea Bissau, Grècia, Ghana, Georgia, Finlàndia, Estònia, Eslovènia, Dominica, Bòsnia i Herzegovina i Albània.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.