Economia

Arenys de Mar enllesteix el viver d'empreses a l'edifici colonial del Xifré

Les obres per habilitar la segona planta han durant un any i s'ofereixen despatxos per a una vintena d'activitats

Volen acordar convenis amb els municipis veïns per tal d'atraure els emprenedors

Finalment les empreses que comencen tindran lloc a l'edifici del Xifré, a tocar del servei municipal de Promoció Econòmica. És un projecte que es va gestar fa dos mandats, quan es va demanar una subvenció al fons europeus del Feder per aconseguir un viver d'empreses municipal.

Les obres, però, no van començar fins al desembre del 2014, per tal de rehabilitar la segona planta de l'edifici colonial. En aquest espai de 700 metres quadrats han hagut de reforçar les bigues de fusta de la planta així com la recollida d'aigües de la coberta de l'edifici. A dins, s'hi han habilitat una desena de despatxos de 15 a 30 m² i dues sales més grans de 50 m² destinades al cotreball, pels qui vulguin compartir espai a l'hora de treballar. En total seran una vintena d'activitats que hi tindran cabuda.

En la regidoria de Promoció Econòmica calculen que a final de mes podran fer la jornada de portes obertes, perquè tant la població com els empresaris interessats hi puguin veure les reformes.

Abans, però, cal aprovar el reglament de funcionament i els preus públics que regiran els contractes de lloguer dels espais en el ple municipal. Segons la regidora de l'àrea, Viviana Pérez, l'objectiu és oferir preus assequibles que fomentin la emprenedoria tant dels arenyencs com d'altres iniciatives impulsades per poblacions veïnes. En aquest sentit, la voluntat del govern arenyenc és establir convenis de col·laboració amb els ajuntaments veïns. “Així ens assegurem que poden derivar els emprenedors que no saben on començar cap a nosaltres”, diu Pérez. Com explica la regidora, els vivers d'empresa de referència i que funcionen des de fa anys són el del Tecnocampus de Mataró i l'Innova de Pineda.

Els últims mesos, en l'àrea de Promoció Econòmica ja han rebut algunes consultes. “Anem fent llista d'espera de gent interessada que vol venir amb un pla d'empresa”, assegura la regidora. Promoció Econòmica serà l'àrea encarregada de valorar la viabilitat i la solidesa dels plans d'empresa que es presentin. “No ens tanquem a cap activitat però és un bon lloc per a empreses tecnològiques o de serveis”, explica.

LA XIFRA

355.161
És l'import de la subvenció europea amb què s'han finançat les obres per adequar la segona planta.

LA FRASE

Anem fent llista d'espera de gent interessada que vol venir amb un pla d'empresa
Viviana Pérez
regidora de promoció econòmica (junts per arenys)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia