Economia

Ercros confirma que tanca la planta de clor de Flix

La decisió ve motivada per la fi de l'activitat de Covestro, principal consumidor del producte, i afectaria vora dos-cents llocs de treball

La fàbrica de Vila-seca reduirà al 30% la producció actual

Els pitjors auguris, anunciats al llarg del darrer any, s'han acabat complint en forma de sentència irreversible entre la plantilla de l'empresa química Ercros. En un comunicat, la societat, instal·lada a Flix, ha confirmat que el tancament de Covestro (principal consumidor del producte) fa inviable la continuïtat del gros de la plantilla a la planta de la localitat ebrenca. Per tant, l'empresa tancarà definitivament aquestes instal·lacions. També reduirà fins al 30% la producció actual que es duia a terme a l'altra planta de la província, ubicada a Vila-seca.

En total, Ercros ha calculat que aquesta reestructuració afectarà entre cent cinquanta i dues-centes persones, que seran acomiadades per afrontar la davallada de l'activitat a les dues instal·lacions. Fonts consultades per aquest mitjà estimen que la problemàtica a Flix es traduirà en vora vuitanta acomiadaments. Actualment, a la planta d'aquest poble treballen unes cent persones, entre treballadors directes i indirectes. La resta d'empleats correspondria a la fàbrica de Vila-seca.

En conjunt, Ercros preveu reduir en 90 milions d'euros la facturació anual, és a dir, un 15% del capital que l'empresa movia fins ara. Tot i això, l'empresa ha volgut deixar clar, en el comunicat emès ahir, que continuarà mantenint la presència en el mercat químic. En aquest sentit, la localització que continuarà més beneficiada (de fet, no acusarà les conseqüències de la reestructuració) serà la localitat aragonesa de Sabiñánigo, on la societat preveu conservar el 100% de la producció actual. És a dir, la reducció en la producció final de clor, del 55%, que preveu Ercros afectarà exclusivament les dues instal·lacions de la província.

LA XIFRA

20
persones
continuaran treballant a la planta de clor d'Ercros a Flix després de la reestructuració.

LA DATA

11.12.17
És el dia
en què entrarà en vigor la normativa que prohibeix el sistema de fa- bricació de clor de Flix.

La UGT reclama pal·liar l'impacte

Els sindicats ja han fet pública la valoració respecte del tancament de la planta de clor de Flix i de la reducció de l'activitat a Vila-seca. El portaveu de la UGT a les Terres de l'Ebre, Wifredo Miró, va reivindicar ahir que “s'han de prendre mesures per tal de minimitzar l'impacte social i econòmic de la fi de l'activitat de les instal·lacions”. La problemàtica a Flix s'accentua en un moment en què la fi dels treballs de descontaminació del pantà també ha provocat nombrosos acomiadaments. A banda de les declaracions de Miró respecte a la situació a la Ribera d'Ebre, comarca en què agents polítics i socials reclamen una reconversió econòmica, el sindicat UGT també ha emès un comunicat en què fa balanç de la situació. Segons la formació, “la situació industrial i laboral plantejada en el comunicat d'Ercros obre el pitjor dels escenaris”. A més, i juntament amb Comissions Obreres, les formacions rebutgen totalment la reducció de la plantilla anunciada per l'empresa. Així mateix, exigeixen a l'empresa mesures industrials alternatives per pal·liar la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.