Jornada de la FCAC sobre les micotoxines al cereal
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va organitzar divendres a Linyola una reunió tècnica amb les cooperatives cerealístiques i de pinsos amb l'objectiu de buscar noves estratègies que permetin mitigar la presència de micotoxines tant als cereals com al pinso. La sessió és fruit de la preocupació creixent del sector per la incidència de les micotoxines a causa de l'increment de la temperatura. Les cooperatives treballen per controlar determinats aspectes que també influeixen, com el maneig del conreu i l'emmagatzematge del cereal, amb l'objectiu d'aconseguir un gra amb les millors condicions.
Les micotoxines es produeixen majoritàriament al camp i en el moment de la collita, mentre que en la postcollita és molt important minimitzar-ne la possible presència durant el processat dels cereals per a l'obtenció de pinsos. En la sessió, feta aquest matí a la cooperativa de Linyola Agropecuària, han participat responsables de l'estació experimental IRTA Mas Badia.