Economia

Agricultura vol impulsar el producte del Maresme

La consellera Serret va visitar el Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Catalunya i un celler de DO Alella en la seva primera visita oficial a la comarca

“El Maresme en si és una comarca que té riquesa i que hem de valorar i des del departament hem de posar-nos al costat dels productors d'aquí”, va dir ahir la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, a aquest diari.

Serret va fer la seva primera visita oficial a la comarca. Al matí va visitar el Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Catalunya, a Vilassar de Mar, on es va reunir amb el president d'aquesta institució, Josep Pastó, i amb autoritats del consistori, com l'alcalde, Damià del Clot, i el regidor de Governació, Àngel Font. Després va visitar les instal·lacions del Corma, una cooperativa de Premià de Dalt dedicada a la venta de plantes. Serret va exposar que aquestes visites li havien servit per “tenir una impressió de primera mà del sector de la flor i planta ornamental”, tradicional en aquesta comarca i que és un referent a Catalunya i Europa.

Va lamentar que la crisi hagi afectat el sector, la capacitat productiva i el nombre de productors, “però tot i així continua havent-hi projectes de futur, ganes de reforçar la capacitat productora, comercialitzadora i exportadora”, va afirmar. En aquesta línia, va dir que el departament ha de valorar la producció de la flor i la planta ornamental del Maresme per donar-la a conèixer en el mercat català i “ajudar-los amb vista a cobrir nous mercats i a guanyar la confiança en mercats europeus i d'altres països”.

A la tarda, Serret va visitar Alella, on es va reunir amb el seu alcalde, Andreu Francisco. Després, acompanyada del president de l'Institut Català de la Vinya i el Vi,Salvador Puig, va visitar un celler DO Alella. Serret va destacar la bona tasca que fa la DO Alella per “donar valor els vins catalans amb productes de qualitat que estan donant prestigi internacional”. Va subratllar que des del departament que representa es vol “donar molt de valor al model de producció del vi català, perquè sigui d'excel·lència i un referent en l'àmbit internacional”.

Garantir la pesca

Serret va indicar que un altre dels objectius del departament és “assegurar el recurs” pesquer per mitjà de la gestió de les vedes i “afavorir que continuï havent-hi peixos”. Va destacar que el Maresme té una flota pesquera important i que es vol “treballar per la seva viabilitat”. Per això s'ha de fer valer aquest producte, millorar la comercialització i fer que “el consumidor valori i reconegui el peix del litoral català”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.