Economia

Seat cridarà ja a revisió els cotxes dièsel manipulats

El procés és voluntari, però la marca recomana passar pel taller

La companyia aspira a vendre prop de 75.000 unitats del Seat Ateca, presentat ahir al Saló de Ginebra

Seat cridarà a revisió a finals d'aquest mes de març els clients que tinguin cotxes afectats pel programari instal·lat per manipular el registre de les emissions contaminants, un procés que a l'Estat espanyol és voluntari, tot i que recomanat per la companyia.

En aquest sentit, el director de Seat Espanya, Mikel Palomera, aconsellava ahir ferventment als clients afectats passar pel taller, segons va explicar durant una roda de premsa en el marc del Saló de l'Automòbil de Ginebra. Segons Palomera, es podria donar el cas que en el futur canviés aquesta condició de voluntarietat, i hi va remarcar que l'eliminació del programari manipulat no tindrà repercussió en les prestacions del cotxe. El primer model que Seat començarà a revisar serà l'Exeo, del que es calcula que hi ha unes 4.500 unitats afectades.

Palomera va admetre que l'anomenat dieselgate ha tingut implicacions “a nivell de xarxa, de vendes” i de reputació, però va assegurar que el client segueix confiant en la marca, tal i com demostra el fet que els models León i l'Ibiza segueixin sent els models més venuts, segons les dades de matriculacions de febrer fetes públiques ahir per les associacions de fabricants, venedors i concessionaris, que constaten un increment anual del 12,6% al conjunt de l'Estat.

“El client continua confiant en els nostres productes, la qual cosa no vol dir que el tema estigui resolt, sinó en vies de resolució”, va assegurar.

Mentre les aigües tornen, doncs, al seu curs, Seat va presentar ahir durant el saló de Ginebra el seu nou model de tot terreny urbà (SUV), el Seat Ateca, del que la casa confia en vendre com a mínim 75.000 unitats anuals, una xifra que, segons el president de Seat, Luca de Meo, representa el 5% de la quota de mercat. “Normalment, per posar un cotxe a la shopping list dels consumidors cal tenir un 5% del segment; si no, no existeixes”, va dir De Meo. El segment creix a Europa al ritme del 25% anual i el Nissan Qashqai és líder a l'Estat. L'Ateca es llançarà abans d'estiu a l'Estat i Alemanya amb un preu de 20.000 euros.

LA XIFRA

20.000
euros
serà el preu de sortida del Seat Ateca, que es posarà a la venda a Alemanya i l'Estat espanyol abans de l'estiu.

Martorell té números per al SUV

Martorell té molts números per ser “premiat” amb la producció del germà petit del Seat Ateca, el tot camí (SUV) que la companyia Seat va presentar ahir al Saló de l'Automòbil de Ginebra. El president del comitè d'empresa, Matías Carnero, es va mostrar confiat que Volkswagen acabarà adjudicant la producció del segon SUV de Seat a Martorell. “No tindria cap lògica” que un model com aquest no es fabriqués a Martorell, va assegurar Carnero, ja que és del mateix segment que l'Ibiza i, per tant, es podria acoblar en la mateixa línia. Malgrat que encara no hi ha confirmació oficial, justament en aquest sentit, el president de Seat, Luca de Meo va assegurar que “es podria aprofitar la plataforma de l'Ibiza per fer el SUV petit”.

Carnero va insistir que la planta de Martorell es trobarà amb problemes greus d'ocupació el 2018 si la marca no aconsegueix atreure la producció d'un nou model, més enllà de l'Audi A1, que substituirà el Q3.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BEGUR

Reclamen la readmissió del delegat dels treballadors d’Innova Coptalia

BEGUR
economia

Els treballadors de la planta de compostatge de Botarell faran vaga indefinida a partir del 23 d’agost

Botarell

Els preus es contenen amb un creixement interanual del 2,7% al juliol

GIRONA
economia

La inflació baixa gràcies a l’electricitat i els aliments

barcelona
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona-Costa Brava supera el milió de passatgers

VILOBÍ D’ONYAR
economia

L’aeroport del Prat supera els cinc milions de passatgers al juliol i bat un nou rècord històric

El Prat de Llobregat