Masetplana ja exporta a l'Estat francès i multiplica per cinc el vi que envasa
Acaba de treure al mercat Masetplana Criança 2015, que substitueix el criança que tenien fins ara
L'etiqueta del nou vi conté expressions gironines
El Molí Celler Masetplana, amb seu a Garriguella, ha tret al mercat el vi Masetplana Criança 2010 “el nostre maduret més interessant”. Amb una combinació de merlot, garnatxa negre i samsó, el nou vi “sedueix i conquista amb el seu sabor i aroma i convida a viure una experiència amb molta personalitat empordanesa”, segons assegura Julià Maset, enòleg i director del celler. Masetplana Criança 2010 substitueix l'A21 negre criança que el celler va fer als seus inicis i que “tenia molt de caràcter” i “vam creure oportú canviar el cupatge i el sistema de producció de bótes per intentar seduir el públic i fer-lo millor”. “És un vi carregat d'expressió empordanesa per deixar clarament marcada la nostra empremta genètica”, explica Maset.
I per donar més “expressió d'identitat” i perquè “estem orgullosos de les nostres arrels”, han elaborat una etiqueta carregada amb expressions empordaneses i de la comarca de la Selva que els han facilitat els “clients habituals del celler i de molí” com ara: Vatua ralistus!, seu a la meva falda, fa una fred que pela, una tramuntana que aixeca els collons als gossos, ni xiu, ni remoliu o Llampmemati, entre moltes d'altres. Han produït 2.500 ampolles del nou vi.
Masetplana produeix més de 40.000 ampolles quan el 2014 la quantitat de vi que embotellava amb marca pròpia era de 6.000 a 8.000 litres. La resta de producció es venia a una empresa gironina. El celler disposa de sis vins –A21 negre, blanc i rosat, el M'acabeu la Paciència i el Nen de can Maset–. Té, a més, dos caves.
Masetplana neix el 16 de març del 1823, quan es té constància de la compra de la seva primera vinya. Actualment és un molí d'oli i un celler de vins i caves. Els propietaris imprimeixen en els seus productes una empremta pròpia i empordanesa que “neix de l'amor per la terra”, i de la manera de fer la feina; “des del conreu i el treball de les vinyes i oliveres, fins a engendrar els productes.” Pel que fa a l'oli, el Molí va començar el 1947. Julià Maset és la tercera generació de la família i amb només 21 anys va crear la seva primera línia del Celler A21.