Economia

La Diputació doblarà els fons per a plans d'ocupació

Fins al 2019 es destinaran 120 milions d'euros a ajudar els ajuntaments que insereixin aturats a les empreses

Els 30 milions aprovats per aquest any beneficiaran unes 5.000 persones

La Diputació de Barcelona preveu invertir en els pròxims quatre anys 120 milions d'euros per ajudar els ajuntaments a posar en marxa plans d'ocupació, quantitat que doblarà la inversió que va realitzar en el mandat passat. L'ens supramunicial va aprovar ahir els primers 30 milions, que corresponen al 2016, i que permetran contractar unes 5.000 persones. Aquesta xifra, tanmateix, dependrà de la forma en què els ajuntaments elaborin els plans d'ocupació, ja que, segons la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, “els ajuntaments tindran autonomia” a l'hora de distribuir els recursos que se'ls atorguin. Tenint en compte, però, que els fons s'han plantejat en dues línies: la primera, amb 7,5 milions d'euros, correspon als plans destinats a persones inscrites a l'atur. La segona, amb 22,5 milions, vol ajudar els que estan en una situació de vulnerabilitat social.

“Volem que es capacitin aquestes persones tot formant-les perquè augmentin les seves competències, i volem que els ajuntaments col·laborin amb les empreses complementant els seus sous”, va explicar Conesa. L'objectiu no és donar feina als demandants durant un curt període de temps, sinó tornar-los al mercat laboral. Per això la Diputació suggereix que els contractes siguin almenys de sis mesos, tot i que formalment poden ser de tres, perquè creu que és el temps necessari perquè l'empresa conegui el treballador i pugui decidir contractar-lo posteriorment. Proposa a més que el sou mínim dels plans sigui de1.000 euros. Tots els ajuntaments barcelonins es podran acollir al fons, però es preveu que les comarques més beneficiades, perquè són les que tenen més atur, siguin les del Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

LA XIFRA

30
milions d'euros
es destinaran aquest any a ajudar a la contractació d'unes 5.000 persones que estan a l'atur.

Cornellà preveu contractar 200 persones

Rosa M. Bravo

L'Ajuntament de Cornellà és un dels que estan apostant pels plans d'ocupació per tractar de pal·liar l'atur a la ciutat, i aquest any preveu destinar 1,5 milions d'euros a contractar 200 persones. El consistori va posar en marxa els plans d'ocupació el 2012 i en el moment de tancar aquest any haurà invertit vuit milions d'euros. Aquesta és una de les accions de política social previstes per a aquest any, en què destaca la previsió d'un milió d'euros en ajuts a nens, famílies i gent gran en situació de vulnerabilitat social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia