Economia

Solsona i Cardona, junts pel foment econòmic

Inicien un fòrum que pretén impulsar la innovació social i empresarial

“Parlar d'economia no ho han de fer només les empreses, sinó també les entitats socials i la ciutadania en general.” Aquestes són les paraules que va fer servir ahir al matí Glòria Domínguez, directora de l'Agència de Desenvolupament Local de Cardona i Solsona, per argumentar la posada en marxa del Fòrum del Talent.

La iniciativa, que com la mateixa agència promouen les dues poblacions, pretén incentivar la creació d'espais de reflexió conjunta entre el sector públic i el privat amb l'objectiu de propulsar la innovació empresarial i social.

El cicle, que arrenca el 30 de març amb una conferència a càrrec de l'economista i activista Arcadi Oliveres, inclourà vuit conferències que tractaran temes com ara la banca ètica, les cooperatives, la mediació, els nous valors que genera la societat de consum o l'emprenedoria, totes amb ponents de llarga trajectòria professional i acadèmica.

A banda de les xerrades, que estan obertes a la ciutadania –de fet ahir es va fer una crida explícita a la participació–, es realitzaran també sis tallers participatius de format més reduït i dues taules rodones on s'exposaran experiències de cooperació del territori.

En la presentació, l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va explicar que el Fòrum del Talent pretén fer confluir “la política social i la política econòmica, que s'han tractat durant massa anys de manera diferenciada”. En la mateixa línia, el batlle de Cardona, Ferran Estruch, va parlar de “l'esgotament del sistema actual” i va qualificar el fòrum com “un espai de debat per remoure consciències i construir un model alternatiu”. “Som ambiciosos i arriscats, com ja vam demostrar creant l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona”, hi va afegir.

A la presentació, també van assistir-hi els presidents de les associacions d'empresaris dels dos municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia