Economia

Ple per Setmana Santa

Els hotels de Barcelona preveuen una ocupació de fins al 80% durant el cap de setmana

L'ocupació mitjana prevista als apartaments turístics és del 82,7% i els clients arribaran sobretot de països nòrdics i asiàtics i de l'Estat

Paral·lelament al debat ciutadà i polític que pretén dilucidar si la ciutat ha esgotat la capacitat per absorbir més turistes, Barcelona continua afermant el bon posicionament com a destinació i això també es notarà durant les vacances de Setmana Santa. De fet, tant hotels com apartaments turístics s'acostaran a la plena ocupació amb vista al cap de setmana.

Els carrers del centre de la ciutat –com els de tantes altres zones de Barcelona– ja comencen a bullir, plens de turistes i visitants. “El bon posicionament turístic de la capital catalana repercuteix en tots els moments de turisme de vacances de l'any; no hi ha cap factor que faci pensar que Barcelona no viurà, com ja és habitual, una bona Setmana Santa pel que fa a l'activitat turística”, destaca el consorci publicoprivat Turisme de Barcelona. Els hotels de la ciutat preveuen una ocupació mitjana del 75% aquests dies, una xifra que s'elevarà fins al 80% el cap de setmana, segons el gremi d'hotels de Barcelona. El 2015 l'ocupació mitjana va ser del 71% per Setmana Santa –i del 81% durant aquell cap de setmana–, de manera que l'ocupació es manté en xifres similars.

En el cas dels apartaments turístics de Barcelona, la previsió d'ocupació és del 82,7% de mitjana. Aquesta xifra representa un increment de quatre punts respecte a l'ocupació registrada l'any passat per Setmana Santa, que va ser del 78,5%. Segons Apartur, la patronal d'apartaments turístics de Barcelona, el preu mitjà per persona i nit serà de 41 euros i els clients procediran sobretot de països nòrdics i asiàtics i també de l'Estat espanyol. Les nits de màxima ocupació seran, de nou, les compreses entre dijous i diumenge.

LES XIFRES

75
per cent
és l'ocupació prevista als hotels de Barcelona per Setmana Santa. El cap de setmana serà del 80%.
82,7
per cent
és l'ocupació mitjana prevista als apartaments turístics de Barcelona per Setmana Santa.

Bones perspectives del sector turístic català

M.V. / A.P. / U.C. / ACN

El sector turístic català afronta les vacances de Setmana Santa amb l'expectativa de millorar les xifres d'ocupació registrades l'any passat.

A la zona nord del Maresme, les previsions d'ocupació se situen en, com a mínim, el 90%. L'optimisme del sector es repeteix als quatre municipis –Calella, Santa Susanna, Malgrat i Pineda– que tenen el turisme com un del principals motors econòmics. Al Garraf, els hotelers de Sitges calculen que s'arribarà al 85% d'ocupació, mentre que a l'entorn de Castelldefels, al Baix Llobregat, es preveu superar el 60%. Als càmpings es calcula un ple absolut tant pel que fa a les destinacions de costa com a l'interior de les comarques de Barcelona. El sector turístic de la Catalunya Central preveu una Setmana Santa amb allotjaments gairebé plens, amb una previsió d'ocupació de fins al 90%, sobretot entre divendres i dilluns. Les cases de turisme rural i els càmpings continuen sent l'opció més escollida. Al Solsonès, l'última nevada beneficiarà l'estació d'esquí de Port del Comte, que podrà allargar una temporada de poca neu. Al Bages, el monestir de Montserrat preveu assolir el 100% d'ocupació.

La Costa Daurada central afronta la Setmana Santa amb la incògnita sobre l'ocupació que assolirà, que dependrà molt del temps i de les reserves d'última hora. L'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda calcula que només estaran oberts un 60% dels hotels, és a dir, una cinquantena d'establiments. Pel que fa als apartaments, esperen una ocupació d'entre el 70% i el 75% al mateix territori. Als càmpings de la demarcació de Tarragona es calcula que l'ocupació serà del 60%.

Pel que fa a les comarques gironines, les nevades dels darrers dies han fet que, un cop més, els turistes s'hagin decantat pel Pirineu. Es preveuen ocupacions de fins al 75% als hotels de la Cerdanya, i d'entre el 65% i el 70% al Ripollès. L'ocupació dels establiments turístics lleidatans se situarà de mitjana entre el 90% i el 95% entre dijous i dilluns, i s'acostarà al 100% als allotjaments rurals i hotels pròxims a estacions d'esquí. Les onze estacions lleidatanes estaran obertes amb bones condicions de neu i aquest fet coincideix amb l'inici de la temporada d'esports d'aventura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona