Economia

La Fira de Primavera Campllong aplega més de 34.000 persones

S'ha celebrat dissabte i diumenge i hi ha hagut una seixantena d'estands

tretze explotacions han participat en el concurs de vaques de raça frisona

Més de 34.000 persones de les comarques gironines però també d'arreu de Catalunya han passat per la Fira de Primavera de Campllong al llarg del cap de setmana. En la mostra, plenament consolidada, hi va haver una seixantena d'estands comercials, interiors i exteriors de sectors diversos com l'alimentació, serveis, parament de la llar, maquinària agrícola i industrial, utillatge i vehicles, entre d'altres. “Els expositors han valorat molt positivament la seva participació a la fira”, van explicar ahir els organitzadors.

Des de primera hora del matí d'ahir, hi va haver una gran afluència de visitants, sobretot famílies, que van poder gaudir tant de la Fira Multisectorial, com també de les diferents activitats que s'hi celebraven. A banda del Concurs Morfològic de Vaques de Raça Frisona, un dels altres concursos que es mantenen des de l'inici de la fira és el 34è Concurs de Treball Monogràfic de Ramat de Gos d'Atura Català que, com cada any, va tenir molts seguidors.

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ahir va visitar la fira i va expressar “el seu reconeixement a l'Ajuntament de Campllong pel seu compromís amb el sector agrari”, no només del municipi, sinó també de la demarcació. I també, perquè en l'àmbit ramader han sabut convertir la fira en un “referent i en un punt de trobada pels professionals, ja que ajuden a fer que la societat continuï valorant i apreciant el sector primari a través del contacte i coneixement directe que hi fan a la fira”.

El vicepresident de la Diputació, Fermí Santamaria, la directora general d'agricultura, Teresa Masjoan, i la directora dels serveis territorials del Departament d'Agricultura a Girona, Elisenda Guillaumes, van acompanyar Serret, que també va compartir una estona amb els ramaders participants en el 34è Concurs Morfològic de Vaques de Raça Frisona. En el concurs, hi van participar una seixantena de caps de bestiar procedents de 13 explotacions ramaderes de Campllong, però també d'altres granges del Gironès, l'Alt Empordà, la Selva, el Ripollès, el Maresme i el Vallès Oriental. La consellera va entregar el premi als guanyadors del concurs: Can Pol de Vilarnadal.

LA FRASE

La fira està plenament consolidada com a aparador de l'activitat econòmica i social
Lluís Freixas
ALCALDE DE CAMPLLONG

LA FRASE

Celebrem la gran afluència de públic i l'èxit de les novetats com ara l'Encargola't o la zona infantil
Lluís Freixas
ALCALDE DE CAMPLLONG

LA FRASE

Agraïm la implicació dels participants però també als que desinteressadament col·laboren en la fira
Lluís Freixas
ALCALDE DE CAMPLLONG

Activitats per a tots els gustos

Durant el matí es va dur a terme la trobada de cotxes clàssics, les exhibicions amb ponis, el primer campionat d'agilitat canina amb gos d'atura, el torneig de bitlles catalanes i la trobada de plaques de cava. A la tarda els visitants van observar, curiosos, l'exhibició d'esports rurals bascos, el concurs social d'enganxar carruatges amb cavalls, la tradicional exhibició del batre amb maquinària antiga i tractors lanz i l'exhibició de country.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

La producció d’oli d’oliva caurà un 60% a Tarragona i l’Ebre

Reus
política

La CUP llença un espot per denunciar la massificació turística a Catalunya

barcelona
BEGUR

Reclamen la readmissió del delegat dels treballadors d’Innova Coptalia

BEGUR
economia

Els treballadors de la planta de compostatge de Botarell faran vaga indefinida a partir del 23 d’agost

Botarell

Els preus es contenen amb un creixement interanual del 2,7% al juliol

GIRONA
economia

La inflació baixa gràcies a l’electricitat i els aliments

barcelona
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona