Economia

Palafolls consolida el model de botiga amb un pes social

Inaugura el cinquè establiment de roba gestionat per la Fundació Molí d'en Puigvert per a persones amb malalties mentals

És el tercer espai ‘outlet' de la companyia Inditex i dóna feina a vuit persones del programa de reinserció

Palafolls va obrir fa catorze anys la primera botiga outlet gestionada per persones amb malalties mentals de la Fundació Molí d'en Puigvert. Era una botiga de la marca Massimo Dutti, de la companyia Inditex, vinculada al municipi maresmenc gràcies a un gran centre logístic, i també va ser la primera del programa For & From que du a terme l'empresa gallega arreu de l'Estat i que se centra en la inserció laboral de persones amb discapacitat. Ahir es va inaugurar el nou establiment de la marca en un emplaçament igual de cèntric però molt més ampli, de 400 m², que dóna feina a vuit persones del programa de reinserció de l'entitat social i que consolida un model que en aquest temps ha sumat fins a cinc botigues, tres de marques vinculades al gegant tèxtil: Màssimo Dutti, Oshyo i Bershka, una de l'empresa Yerse i una última de la marca pròpia de roba de temporada, Fora de Sèrie. De moment, la secció de comerç dóna feina a 38 persones i, tal com va explicar el gerent del Molí d'en Puigvert, Miquel Àngel Ruiz, “en el centre especial de treball tenim contractades 77 persones, 45 persones amb un servei prelaboral en formació i 8 treballant en empreses ordinàries, a les quals els fem un seguiment”, va ampliar Ruiz. A més, el responsable de la fundació va afegir que està previst ampliar el nombre de botigues a finals d'aquest mes o principis de maig amb la inauguració d'un nou local, aquest de la firma Condor d'Arenys de Mar, especialista en mitjons i que s'ha ampliat a l'àrea de roba infantil. “Ens agradaria anar obrint més establiments per crear un centre d'atenció comercial a Palafolls, de moment només de roba, però no descartem res”, va comentar.

L'alcalde de Palafolls, Valentí Agustí (PSC), va destacar la importància del projecte en una doble vessant: per la creació de llocs de treball “en un col·lectiu molt més afectat per la falta de feina” i pels beneficis econòmics que representa per a la fundació, ja que permeten sostenir altres programes que són deficitaris “però molt necessaris per al benestar d'aquestes persones”. Agustí creu que aquestes botigues han ajudat a revifar, en part, el teixit comercial local. “És com l'espai comercial de la Roca, però en un municipi real”, diu i afegeix que “ha estat una taca que s'ha anat estenent”.

LA FRASE

Ens agradaria anar obrint més establiments per crear un centre d'atenció comercial a Palafolls
Miquel Àngel Ruiz
GERENT DE LA FUNDACIÓ MOLÍ D'EN PUIGVERT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Volkswagen elimina la garantia contra l'acomiadament de treballadors

barcelona
economia

La verema a tot Catalunya caurà un 40% per la sequera, segons Unió de Pagesos

Vilafranca del Penedès
tecnologia

El TJUE confirma dues sancions milionàries a Apple i Google

barcelona
economia

FirAnoia omplirà el centre d’Igualada del 20 al 22 de setembre

Igualada
economia

Tortosa anuncia una congelació dels impostos pel 2025

Tortosa
Economia

Draghi posa deures a la UE

Brussel·les
Iris Triola
Pescadora de la confraria de Blanes i membre de l’Associació Dones de la Mar

“El peix és l’última proteïna salvatge que ens queda”

Blanes

Applus gestionarà durant 25 anys l’Institut d’Investigació de l’Automòbil aportant 800 milions

SANTA OLIVA
economia

El lloguer d’una habitació a Barcelona s’enfila als 638 euros al mes a l’agost

Barcelona