Economia

Els productors de fruita reclamen mesures

Es mobilitzaran demà a Lleida, convocats pel Grup de Pagesos Manifestants

Productors de fruita dolça es manifestaran demà a Lleida per exigir a les administracions solucions a la crisi de preus que arrossega el sector. La protesta està convocada pel Grup de Pagesos Manifestants, que agrupa productors de diversos municipis del Segrià i que té el suport de les organitzacions agràries JARC-COAG i Asaja.

Els convocants reclamen que es prioritzi la figura de l'agricultor professional en el repartiment dels ajuts i en l'accés a les retirades de fruita previstes per aquesta campanya per la UE pel vet rus a les importacions. També demanden un augment de la quota per a retirades i que tots els sistemes previstos en l'esborrany de reglament europeu tinguin la mateixa quantia de subvenció. En aquesta matèria, els convocants reclamen també que s'estableixi una quota màxima per explotació.

A banda, el Grup de Pagesos Manifestants vol mesures per regular la producció, per evitar la venda a pèrdues per part de la gran distribució i campanyes de promoció del consum de fruita, amb mesures de penalització “exemplificatives”.

La tractorada arrencarà a les deu del matí de la rotonda dels instituts de Lleida i, després de passar pel Departament d'Agricultura i la subdelegació del govern de l'Estat, està previst que finalitzi davant la seu de l'Afrucat. “Venim de dues o tres campanyes molt dolentes i hem de mirar que la cosa no continuï, perquè sinó estem morts”, diu Jonathan Sanjuan, portaveu del Grup de Pagesos Manifestants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
empreses

Un tribunal dels EUA dictamina que Google viola les lleis antimonopoli

barcelona
economia

El Nikkei registra la pujada més gran des del 2008 l’endemà de la caiguda

barcelona
COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

TARRAGONA
habitatge

La compravenda d’habitatge cau un 11% al juny

barcelona
economia

Creixen un 55% els autoconsums col·lectius connectats a Endesa

girona
GIRONA

La compravenda d’habitatges a la demarcació cau un 13,3% el mes de juny

GIRONA
economia

Raimat inicia la verema amb molt bones perspectives gràcies a les temperatures del maig i juny

Raimat
energia

Baixa la producció anual d’energia elèctrica provinent de les renovables

barcelona
economia

Codorniu paga més pel raïm per compensar la sequera

Sant Sadurní d’Anoia