Economia

Font Agudes ven les seves plantes d'aigua de l'Estat

El grup gironí ha traspassat a Importaco els seus negocis de Toledo, Mallorca i Lleó

La firma centrarà la seva activitat a la fàbrica d'Arbúcies

Font Agudes ha decidit vendre tots els negocis que tenia fora de Catalunya i concentrar tota l'activitat a la deu i a la planta d'envasatge que té a Arbúcies. El grup gironí s'ha venut al grup empresarial d'alimentació valencià Importaco les deus i les instal·lacions de Font des Teix (Brunyola, Mallorca), Virgen del Camino (Valverde del Camino, León) i Fuente Arevalillo (Calera y Chozas, Toledo) que comercialitzen aigua amb les marques Font S'Aritja, Fuenteloma i Aguadoy, respectivament.

Font Agudes, empresa de capital cent per cent familiar que el 2014 envasava 369 milions de litres d'aigua, és interproveïdor de Mercadona. Segons fonts de l'empresa, Font Agudes continuarà subministrant a Mercadona, però només a Catalunya. La companyia també ha venut el negoci de refrescos –el 2014 va envasar 52 milions de litres–, ja que es feien a la planta de Toledo.

A partir d'ara, l'empresa gironina centrarà la seva activitat d'aigua embotellada a la deu d'Arbúcies, ja que la venda de les plantes de Mallorca, Toledo i Lleó “garanteix la viabilitat del projecte empresarial a Catalunya”. El president de Font Agudes, Jordi Deulofeu, va subratllar que aquest replegament “permetrà optimitzar recursos” i centrar-se a “oferir aigua mineral embotellada d'una deu de proximitat com la de Girona”. Segons l'empresa, la venda es va fer “perquè era una bona oportunitat de negoci” i la companyia l'ha volguda aprofitar.

L'any passat Font Agudes va invertir dos milions d'euros en una nova línia de producció a la planta d'Arbúcies. La nova planta d'envasatge és exclusiva per a garrafes de sis i vuit litres.

Importaco, que s'ha compromès a mantenir tots els treballadors de Font Agudes a l'Estat, manté que amb les noves plantes incrementarà el volum de negoci fins a superar els 600 milions de litres anuals envasats i augmentarà la quota de mercat a l'Estat. El 2014 Importaco va facturar 343 milions d'euros.

LA XIFRA

369
milions de litres
d'aigua va envasar Font Agudes l'any 2014. L'empresa és interproveïdora de Mercadona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia