Economia

Més visibilitat dels sectors en la Fira de Sant Isidre de Solsona

La mostra, que se celebra del 13 al 15 de maig, preveu una “sacsejada” per donar més rellevància a les ramaderies

Hi haurà 600 caps de bestiar i aquest cap de setmana ja escalfa motors amb una jornada econòmica

La Fira de Sant Isidre de Solsona escalfa motors per a la 64a edició, que se celebrarà del 13 al 15 de maig, però que ja inicia les activitats aquest cap de setmana amb una jornada econòmica. Segons el director de Solsonès Fires, Josep Caelles, la principal novetat és que s'ha volgut donar una “sacsejada” a la fira i s'han redistribuït els espais per millorar-ne l'emplaçament. Així doncs, tot el bestiar i la maquinària agrícola se situaran al Camp del Serra, i s'ha creat un nou espai per a les parades d'alimentació, al qual s'ha donat el nom de zona gastronòmica. Quant a les xifres, la fira mantindrà els 200 expositors i els 600 caps de bestiar vius, entre vaques, cabres, ovelles i cavalls. A més, per primer cop, s'hi exhibiran aus exòtiques. Aquesta fira va atraure l'any passat unes 40.000 persones a Solsona i és la primera mostra de Catalunya en nombre d'animals vius.

Una de les principals novetats d'aquest any és la redistribució dels espais. Caelles ha assegurat que la mostra està plenament consolidada, però que cada any cal fer-hi “ retocs” perquè funcioni millor. Per això, en la 64a edició s'ha volgut revisar l'emplaçament de cada sector present a la fira perquè tinguin més visibilitat. Així doncs, tota la maquinària i el bestiar se situaran al Camp del Serra; els estands d'alimentació es traslladaran a una zona gastronòmica a la zona del centre cívic, i l'espai on se situa el sector de l'automoció, a la plaça del Camp, també ha estat objecte d'alguns retocs.

Un dels principals reclams de la Fira de Sant Isidre és el bestiar, amb uns 600 animals vius. Caelles ha explicat que es mantindrà la mostra de bestiar vaquí, equí, oví i cabrum, i, per primer cop, també es portarà a terme una mostra de bestiar de ploma. El director de Solsonès Fires ha manifestat: “Exposarem una quarantena d'aus exòtiques amb un plomatge molt vistós.” De cara la pròxima edició, Caelles ha subratllat que volen potenciar i professionalitzar encara més aquest àmbit amb l'organització d'un concurs de vaques.

Menys pressupost

Les fires del Solsonès –la de Sant Isidre, la Fira del Trumfo i la Tòfona, la Fira del Bolet i el Boletaire i la Fira del Tió– han anat patint any rere any una reducció del pressupost, que en aquesta edició se situa un 25% per sota. Així doncs, Solsonès Fires disposarà aquest any de 75.000 euros per organitzar les quatre mostres, dels quals un 80% es destina a la Fira de Sant Isidre, la més important de la comarca i la que atrau un major nombre de visitants, unes 40.000 persones en la darrera edició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia