Economia

economia

La Fira de Sant Isidre espera 40.000 visitants

Les previsions d'assistència de públic durant aquest cap de setmana són bones si el bon temps acompanya

La Fira de Sant Isidre de Solsona va obrir les portes ahir amb una 64a edició renovada i una redistribució que vol ser una “sacsejada” per donar més visibilitat als espais. La fira estarà oberta al públic aquest cap de setmana –avui i demà– i les previsions d'assistència són bones, segons l'organització, si el bon temps acompanya. La fira espera superar els 40.000 visitants de l'edició passada.

Segons ha explicat el director de Solsonès Fires, Josep Caelles, pot ajudar la fira que dilluns sigui festiu, i això permetrà que “diumenge sigui un dia fort i la gent es quedi fins al vespre”. Tot i això, a Solsona ahir tothom mirava al cel esperant que la pluja no faci acte de presència i respecti la fira.

Amb 40.000 metres quadrats de mostra, 200 expositors i 600 caps de bestiar vius, entre vaques, cabres, ovelles i cavalls, la Fira de Sant Isidre és una de les més importants del país. Ahir a la tarda, el bestiar centrava l'atenció dels visitants, especialment dels més petits, que volien donar menjar als animals, tocar-los i fer-s'hi fotografies. Una de les novetats d'enguany és l'exposició d'aus exòtiques.

La mostra de bestiar viu, però, no és l'únic atractiu de la fira. També s'hi pot trobar la fira de comerç, la d'artesania, la de les entitats, la fira industrial, la de maquinària agrícola, la de l'automoció i la de les masies sostenibles. A més, en la programació d'aquest cap de setmana hi ha des de tallers de labor de retalls fins a exhibicions de dansa, passant per tallers d'ovelles de ganxet, xerrades, concerts, trobada de motos antigues o tir al plat. Un dels aspecte que l'organització vol promocionar són els concursos. Enguany s'hi poden trobar per exemple el de tala de troncs o el de raça de bestiar vaquí.

Festa major comarcal

En la inauguració de la fira, l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va destacar precisament el sectors de l'agricultura i la ramaderia com a “pal de paller” de l'esdeveniment, tot i que no són els únics. Per part seva, la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcó, va qualificar l'esdeveniment com a “la festa major de la comarca”, on el Solsonès “exhibeix múscul”. Josep Caelles, director de la fira, va destacar-ne el seu abast transversal, i el president de la Diputació de Lleida va subratllar el fet que es tracti de la 64a edició i va animar a consumir els productes de proximitat.

LA XIFRA

600
caps de bestiar vius,
entre vaques, cabres, ovelles i cavalls, és el que s'exposa a la Fira de Sant Isidre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El BCE abaixa els tipus un 0,25% per segona vegada aquest any

barcelona

La tercera edició de la iniciativa «Beu-te el museu» uneix dotze cellers i dotze museus

girona

Augment salarial i millors horaris pels 130 empleats d’Autobusos de Lleida

LLEIDA
economia

ATL obté un préstec del BEI de 360 milions d’euros per millorar les plantes potabilitzadores

Cardedeu
economia

Nou rècord absolut de viatgers a l'agost al Prat, un 8,9% més que al 2023

El Prat de Llobregat
COMERÇ

La Cambra de Girona portarà empreses a vendre cosmètica i alimentació halal a França

GIRONA
economia

La inflació cau fins al 2,4%, el nivell més baix de l’últim any

barcelona
ECONOMIA

La inflació cau set dècimes a les comarques gironines

GIRONA
economia

Volkswagen elimina la garantia contra l'acomiadament de treballadors

barcelona