Economia

societat

tradicions

Èxit de la Fira de Sant Isidre, que rep 40.000 visitants

El bon temps, el cap de setmana llarg i els canvis introduïts en la fira de Solsona s'alien perquè sigui un “any rodó”

L'organització prepara un concurs català de vaca bruna per celebrar la 65a edició

La Fira de Sant Isidre de Solsona ha tancat la 64a edició amb èxit de públic, superant els 40.000 visitants. Segons ha explicat Josep Caelles, director de Solsonès Fires, ha estat “un any rodó” i una fira “magnífica”. Caelles explica les bones xifres perquè el temps va respectar els tres dies de fira, juntament amb el fet que fos un cap de setmana llarg i que els canvis introduïts per donar més visibilitat als espais han funcionat molt bé. L'organització comença ja a pensar en la pròxima edició, en què s'arriba als 65 anys. Per això es prepara alguna celebració i s'aposta més per la professionalització, per exemple, amb un concurs català de vaca bruna.

Durant els tres dies de fira –de divendres a diumenge– van passar per Solsona més de 40.000 persones, segons xifres de l'organització. “És difícil de calcular, però veient l'ocupació de la via i la intensitat de gent, hem superat els 40.000 visitants”, assegurava ahir el director de Solsonès Fires, organitzador de la que és la fira més important a Catalunya quant a nombre de caps de bestiar vius que mostra. Se n'han pogut veure uns sis-cents. El camp del Serra, on s'exposava el bestiar i la maquinària agrícola, va ser l'espai més visitat. El bestiar de ploma, una novetat de l'edició d'enguany, va tenir molt bona rebuda, i també l'espai gastronòmic. “Crec que les novetats que hem introduït es consolidaran i les veurem en pròximes edicions. Hem de tenir la precaució que encara no ens hem reunit amb les entitats. Tot i això, la primera impressió és que les noves ubicacions han agradat”, explica Josep Caelles.

Pel que fa a la rebaixa del 25% en el pressupost respecte a l'any passat, Caelles assegura que la Fira de Sant Isidre no ho ha notat ni en quantitat ni en qualitat perquè s'han retallat “despeses innecessàries”. Quant a la pròxima edició, el director de Solsonès Fires diu que ja s'hi treballa i que un dels objectius és “professionalitzar una mica més el tema del bestiar”. Per això s'aposta per fer un concurs de vaca bruna en l'àmbit de Catalunya. L'organització vol celebrar els 65 anys que complirà la fira el 2017.

Polèmica rifa d'una vaca

L'entitat ecologista Ipcena ha denunciat al Departament de Territori i Sostenibilitat que durant la Fira de Solsona es va rifar una vaca, tot i que la normativa prohibeix donar com a premi o recompensa un animal. Segons l'agència Efe, Ipcena denuncia que des de fa anys el Grup de Sanejament Vaquí del Solsonès porta a terme la rifa d'una vaca per Sant Isidre. Per l'entitat ecologista, això vulnera la llei de protecció dels animals i reclama a la Generalitat que obri un expedient sancionador. El director de la fira, Josep Caelles, diu que no té cap notícia que la denúncia afecti la fira, però recorda que aquest sorteig s'ha fet durant 30 anys.

200
expositors
en 40.000 m² s'han pogut visitar el cap de setmana. Solsona s'ha omplert de visitants.
10
milions d'euros
és el valor de la maquinària agrícola que es va exposar a la Fira de Sant Isidre de Solsona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Creix el lloguer de piscines particulars per hores a Catalunya

Mataró
economia

Denuncien que han d’atendre 11 persones que treballaven a més de 40 graus

Cambrils
SERVEIS

Personal de neteja i administratius, els més buscats als Serveis Locals d’Ocupació de Barcelona

Barcelona
empreses

Un tribunal dels EUA dictamina que Google viola les lleis antimonopoli

barcelona
economia

El Nikkei registra la pujada més gran des del 2008 l’endemà de la caiguda

barcelona
COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

TARRAGONA
habitatge

La compravenda d’habitatge cau un 11% al juny

barcelona
economia

Creixen un 55% els autoconsums col·lectius connectats a Endesa

girona
GIRONA

La compravenda d’habitatges a la demarcació cau un 13,3% el mes de juny

GIRONA