política municipal
economia
Mataró fa del Cafè de Mar un viver de cooperatives
L'històric edifici es transforma per promoure l'economia social i ajudar els emprenedors a tirar endavant projectes
Bote confia que d'aquest espai en sorgeixin iniciatives que generin ocupació
El Cafè de Mar de Mataró, que havia estat la seu social d'una de les cooperatives més antigues de Catalunya, la de pescadors de consum La Marina del 1867, es transforma de nou en un viver per promoure l'economia social i solidària. La regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillén (CiU), va explicar ahir que la proposta neix de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró amb l'objectiu de definir un espai dedicat a donar servei i acollida a aquelles iniciatives empresarials de base col·laborativa (cooperatives, societats laborals, associacions i fundacions).
Guillen va assenyalar que per accedir-hi es tindran en compte els projectes que estan en fase de constitució i que volen rebre assessorament, però també empreses d'economia social ja constituïdes i d'altres que ara són mercantils i que manifestin la voluntat de transformar-se jurídicament en una societat cooperativa. El Cafè de Mar té un total de sis espais que disposen de diferents serveis i els emprenedors s'hi podran quedar per un període màxim de tres anys. Amb l'objectiu també de promoure aquest tipus d'economia, l'Ajuntament també vol que des d'aquest equipament es doni cos a projectes més embrionaris que actualment existeixen al territori i ajudar-los a enfortir-se. Sota el nom de Llançadora de Projectes, s'oferirà a aquests futurs empresaris l'acompanyament necessari i se'ls donarà les eines pràctiques perquè esdevinguin noves experiències d'èxit.
L'alcalde de Mataró, David Bote (PSC), va destacar que tant el viver com la llançadora són dos exemples que donen valor a la ciutat perquè continuï sent un referent en aquest àmbit. En aquest sentit, confia que la posada en marxa serveixi per crear riquesa, llocs de treball i reactivin la castigada economia local.