Economia

economia

empresa

L'empresa Enprom preveu doblar la facturació el 2016 consolidant nous mercats

La firma d'enginyeria per a l'etiquetatge de Sant Julià de Ramis calcula que arribarà als 5 milions

Sud-amèrica i Europa en són les principals destinacions

L'empresa gironina Enprom, dedicada a l'enginyeria per a l'etiquetatge, preveu doblar la facturació aquest 2016, i arribar als 5 milions d'euros, gràcies a la seva consolidació en nous mercats. Enprom, que va tancar el 2015 amb una facturació de 2,18 milions, desenvolupa maquinària especialitzada destinada sobretot al sector alimentari i farmacèutic, i aposta per impulsar-se en mercats com els de Sud-amèrica i Europa, entre d'altres, segons explica el seu director financer, Diego Núñez. L'objectiu és que el mercat exterior garanteixi el 80% de la facturació, quan actualment és del 50%. Entre les seves darreres produccions, destaca una màquina que s'enviarà a Atlanta, que ha suposat 1 milió d'euros d'inversió i que bobina i encunya fins a 100 metres d'etiquetes per minut.

Amb seu a Sant Julià de Ramis, Enprom Packaging té actualment una cartera d'uns 300 clients, de diferents sectors, per als quals desenvolupa les solucions a les seves necessitats. “Volem impulsar la nostra presència a Sud-amèrica i consolidar-la a Europa, però també obrir-nos a l'Àfrica i a zones d'Àsia, com ara l'Iran”, explica Núñez. A més, Enprom ja és present a Mèxic, Palestina, el Kazakhstan i França, entre altres països.

El director financer també explica com l'empresa tenia clar des d'un principi que volia estar establerta a les comarques gironines, on reconeix que hi ha un dels clústers en packaging més importants a Europa. De fet, la majoria dels treballadors tenen experiència ja en aquest camp.

LA XIFRA

5
milions
d'euros preveu facturar l'empresa gironina durant aquest 2016, després d'impulsar-se internacionalment.

LA DATA

2012
Any
que va néixer Enprom, al viver d'empreses de Celrà. Finalment el 2015 va arribar a Sant Julià de Ramis.

Una empresa nascuda fa quatre anys

Enprom va néixer el 2012 al viver d'empreses del municipi de Celrà, però des de principis del 2015 –i després de passar per altres municipis– està establerta al polígon de la Rasa, de Sant Julià de Ramis. Actualment hi treballen 40 persones, en una nau que ocupa 7.000 metres quadrats. Fa pocs dies, Enprom Packaging va obrir les seves portes a clients, empresaris i administracions gironines, per mostrar-los la seva feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.