Iniciativa per viure i degustar el territori
Oferta de l'Urgell dins de ‘Benvinguts a pagès', del 17 al 19 de juny
Visitar tres explotacions agràries, menjar en quatre restaurants o dormir en una casa rural és l'oferta que trobem a l'Urgell dins la iniciativa Benvinguts a pagès, que tindrà lloc el cap de setmana del 17 al 19 de juny. L'esdeveniment que promou la Fundació Alícia amb el suport dels departaments d'Empresa i Agricultura de la Generalitat i diferents organismes locals s'inspira en el model francès, que fa anys que dedica un cap de setmana a promoure la vida rural i conèixer de primera mà els productors agroalimentaris, tot explorant el territori i la gastronomia de les diferents regions. Una proposta que, segons ha explicat el coordinador de l'acció a l'Urgell, Jaume Pané, s'inicia amb el desig que s'assenti en el calendari.
A l'Urgell es podran visitar vinyes, cellers, horts i camps d'arbres fruiters però sobretot es podran tastar diferents menús basats en productes molt locals, com ara una amanida de tomàquet o una cassola de tros, entre d'altres.
Com a activitat complementària es proposa visitar el festival Tastasons a Preixana. La iniciativa reforça la marca Catalunya designada aquest any com a Regió Europea de la Gastronomia. Les reserves ja es poden fer a través del web de Benvinguts a pagès.