Economia

Turisme

Endolls per a un entorn sostenible

El Mas de la Sala de Sallent incorpora punts de càrrega per a bicicletes i cotxes elèctrics

S'han plantat ceps de les varietats del Bages

El Mas de la Sala de Sallent ha fet un pas més en l'aposta pel “turisme sostenible” amb la instal·lació de tres punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, dos dels quals són de recàrrega ràpida, i amb la construcció d'un espai propi per a bicicletes elèctriques, que tindran una zona habilitada per aparcar amb un total de 20 endolls per recuperar el nivell òptim de la bateria.

El complex turístic també ha estrenat un nou accés enjardinat amb ceps de diferents varietats procedents de cadascun dels cellers de la denominació d'origen Pla de Bages, del Consell Regulador, de la Confraria dels Vins del Bages i del mateix Mas de la Sala. L'espai, a més, també disposa d'una de les típiques barraques de vinya del Bages, que ha estat construïda per un experimentat pagès de la comarca.

L'aposta pels vins locals subratlla “la implicació amb el territori” de la família Sala, propietària d'un complex que està compost per un hotel i restaurant i que té l'origen en una finca familiar del segle XI, situada a tocar de l'eix del Llobregat.

La seva “privilegiada” ubicació, expliquen, ha propiciat que també s'hagi habilitat una zona d'aparcament per a autocaravanes, inicialment per a vint places, però ampliable en un futur. Disposarà d'una estació de neteja i s'ha preparat una instal·lació per descarregar les aigües grises.

Des dels seus inicis, els Sala han apostat pel producte local. Aquest fet quedarà palès en una festa per mostrar les millores, que es farà demà i en què serà present el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. Serà un dinar en el qual es podran tastar vins dels catorze cellers de la denominació d'origen i degustar olis de les varietats locals verdal Manresa, vera i corbella. L'acte coincidirà amb l'inici de Benvinguts a pagès, una iniciativa promoguda per la Fundació Alícia i la Generalitat per donar a conèixer els productes i els productors del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia