Economia

TURISME

El sector turístic de la regió central és optimista per l'estiu

Preveu assolir ocupacions del 60% al 80%, i confia que les reserves d'última hora n'acabin d'omplir els allotjaments

Moltes cases rurals del Berguedà ja tenen ple a partir del 15 de juliol

El sector hoteler de la Catalunya Central afronta amb optimisme els mesos d'estiu i espera tenir unes ocupacions del 60% al 80%, tot i que confia que les reserves d'última hora faran créixer aquesta xifra. El turisme rural continua sent un dels punts forts del territori, i en algunes comarques com el Berguedà moltes de les cases ja tenen ple a partir de la segona quinzena de juliol. Un altre punt turístic per excel·lència és Montserrat, on a hores d'ara l'ocupació arriba al 70%. A Osona, a l'Alta Anoia i al Solsonès les perspectives també són positives i el sector hoteler constata que comencen a veure signes de recuperació. Les comarques centrals aposten, cada cop més, per potenciar els seus atractius amb la posada en marxa de diferents iniciatives relacionades amb el turisme de natura, l'enoturisme i les activitats culturals. També aposten per millorar l'ocupació als allotjaments hotelers, diu el sector.

La comarca del Berguedà és una de les que té més cases rurals de tot Catalunya. Les reserves per al mes d'agost es fan amb mesos d'antelació i, a hores d'ara, pràcticament no hi ha cap casa lliure per a la segona quinzena de juliol ni tampoc per a les tres primeres setmanes d'agost. En canvi, la primera quinzena de juliol ha costat més d'omplir, especialment entre setmana.

El president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer, explica que durant l'estiu els propietaris de cases rurals prioritzen les reserves de setmanes senceres, però si s'acosten les dates d'estiu i encara hi ha cases disponibles, llavors també es passen a llogar els caps de setmana. Pellicer ha explicat que les preferències de la gent a l'hora de fer reserves són cases grans, molt ben equipades, amb piscina exterior imprescindible, i que tinguin porxo i barbacoa per passar uns dies de relaxació al camp.

Al Bages, Montserrat hi continua sent el principal atractiu. Les previsions d'ocupació als allotjaments hotelers (Hotel Abat Cisneros i les Cel·les Abat Marcet) s'omplen del 60% al 70% al juliol, i al voltant del 75% per l'agost. Respecte a l'any passat, a l'Abadia de Montserrat han detectat un petit augment en el nombre de reserves anticipades. Quant al perfil de turista, és eminentment familiar i català. El castell de Cardona i el Món Sant Benet de Sant Fruitós de Bages també hi són atractius importants.

A Osona es mostren satisfets per unes previsions d'ocupació lleugerament superiors a les de l'any passat. El president del Gremi d'Hostaleria, Joan Naudó, ha explicat que la previsió se situa entre el 70% i el 80%, i espera que les reserves d'última hora acabin de completar les dades a l'alça. Naudó ha assegurat que es respira una sensació de recuperació “sense cap gran ànim”.

Les cases rurals de l'Anoia afronten l'estiu amb bones previsions i esperen que moltes puguin penjar el cartell de complet, segons el president de l'Associació per al Desenvolupament de l'Alta Anoia, Ramon Bosch, que confia que sigui una “bona temporada”.

Per la seva banda, al Gremi Comarcal d'Hostaleria del Solsonès asseguren que els allotjaments ja disposen d'ocupacions que van des del 75% fins al 90%, tot i que lamenten que la primera quinzena d'agost de moment sigui “fluixa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona
Economia

L’FMI eleva al 0,9% la previsió de creixement de l’eurozona per al 2024

Barcelona
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona
Economia

Foment eleva fins a 42.500 milions el dèficit d’inversió en infraestructures

barcelona
Estat espanyol

Talgo rep una oferta de fusió de la txeca Skoda Transportation

Barcelona
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona