Emprenedoria
Impulsen l'elaboració del primer vi de nous de Tres Cadires
La primera producció del vi de nous de la cooperativa Tres Cadires, d'Arbeca, ja ha començat després que, pels volts de Sant Joan, es fes la barreja del vi negre i les nous verdes trencades. Al novembre, es podran degustar les primeres ampolles, ja que ara cal esperar que la barreja maceri. Quan aquest procés hagi acabat, començarà la segona fase, que consisteix a agafar esperit de vi, sucre i vi negre nou, escalfar-lo bé per desfer el sucre i barrejar-ho tot plegat amb el vi macerat amb les nous.
Tres joves, l'Anna Maria Capdevila, l'Andreu Culleré i el Quim Pérez, són els impulsors d'aquest projecte, que va arrencar a la primavera amb una proposta de micromecenatge que en tan sols onze dies va arreplegar més de 8.000 euros. Amb aquests diners pràcticament ja han acabat de condicionar l'obrador de producció, situat en un antic magatzem rural, i el material per a l'elaboració.
Durant el primer any, Tres Cadires vol arribar a una producció de quatre mil litres. El vi de nous és un licor que s'ha fet de manera tradicional a moltes cases de pagès d'arreu del país però actualment no es troba comercialitzat sota cap marca.