Economia

Infraestructures

Més inversió al territori impulsaria l'aeroport

Els experts determinen que dinamitzaria les instal·lacions de Reus

La planificació estratègica per gestionar el futur de l'aeroport de Reus va centrar ahir una taula rodona a la Cambra de Comerç reusenca. Les connexions per carretera amb l'equipament, les accions comercials per atraure visites i l'impacte que podria tenir el nou projecte de Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou –antic BCN World– van ser algunes de les altres qüestions tractades pels experts participants.

El president de la Cambra de Reus, Isaac Sanromà, va aportar algunes xifres per il·lustrar la força de l'equipament de la capital del Baix Camp. “Només el 2013 l'activitat de l'aeroport va suposar prop del 10% del PIB municipal”, va subratllar.

Durant la seva exposició, Sanromà va comparar els aeroports de Reus i Girona. “Un 80% dels turistes que arriben a Reus es queden a la zona, quelcom que no passa amb tanta freqüència” a la base aèria del nord del país. El president va aprofitar el discurs per tornar a reclamar que l'estació intermodal “es faci realitat d'un cop”, tot i que no l'acaba de convèncer la seva ubicació. “Fa quinze anys que diem que s'hauria de fer al nord de l'aeroport, i no pas on està projectada”, va censurar. “Un aeroport ben connectat i a 30 minuts de Barcelona podria ser fonamental per a la nostra economia”, va concloure.

Ara a l'empresa privada però anteriorment president d'Aena, Carlos Medrano va establir una sèrie de recomanacions per tal que la instal·lació reusenca “faci un pas endavant”. L'expert va indicar que “el model estatal de la gestió aeroportuària ha estat equivocat perquè no s'ha entès que es tracta d'un negoci”, i va presentar les xifres del compte d'explotació de l'aeroport reusenc del 2014. La infraestructura genera unes pèrdues anuals de més de 4 milions, motiu pel qual l'estratègia s'ha de “modificar”. “S'ha de crear riquesa, no hi ha cap més manera”, va dir. “S'ha d'estimular la demanda, que hi hagi inversors que apostin per la zona i que la indústria turística ofereixi un servei de qualitat”, va detallar.

El director d'Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, es va mostrar optimista amb les previsions d'enguany i dels exercicis següents per a l'aeròdrom de Reus, on s'espera un creixement d'un 17%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia