Economia

Denso vol arribar als 400 milions el 2020

La multinacional japonesa celebra els 25 anys al Bages amb el “somni” de tenir un miler d'empleats el 2025

Denso va celebrar ahir el 25è aniversari de la seva implantació al Bages exhibint unes xifres que reforcen la seva aposta per continuar a Sant Fruitós de Bages, on preveu invertir 60 milions d'euros en els propers quatre anys amb l'objectiu d'arribar a un volum de vendes de 400 milions d'euros el 2020.

Ho va anunciar Josep Manel Giménez, president de Denso Barcelona, durant un acte amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el conseller d'Empresa, Jordi Baiget, la cònsol general adjunt del Japó a Barcelona, Akiko Sagano, i una nombrosa representació de directius de la multinacional japonesa.

El creixement de Denso –líder mundial en la fabricació de components electrònics per a l'automoció– ha estat exponencial des del 1991, quan va aterrar al Bages. Aquell any va generar un volum de vendes d'un milió d'euros. El següent en va facturar onze i en els propers va anar multiplicant la xifra fins a 304 milions, el 2007. La crisi va frenar l'embranzida i el 2009 es va tancar amb 188 milions d'euros. Però es van refer ràpidament, el 2010 van tornar a créixer i ja no ha parat: aquest 2016 la previsió és arribar als 290 i el 2020, als citats 400 milions.

Un 3% de la població

Giménez –primer president de Denso Barcelona no japonès, sinó manresà– va detallar que en els 25 anys a la comarca, a la planta bagenca hi han treballat 4.600 persones, “un 3% de la població de la Catalunya Central”. Actualment dóna feina a 700 persones “i el somni és arribar als mil el 2025”. La multinacional ha acabat la vuitena expansió i ha passat a tenir una superfície de producció de 31.000 metres quadrats. La inversió de 60 milions d'euros estarà enfocada a adquirir maquinària nova, a incorporar noves línies i a la recerca i desenvolupament. L'objectiu és entrar al mercat nord-americà, un cop completat l'assentament a Europa.

Puigdemont: “la relació amb el Japó és una prioritat”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va posar Denso com a exemple d'obertura catalana al món –exporta el 100% de la producció– i va afirmar que la relació econòmica entre Catalunya i el Japó “és una prioritat per al nostre país” perquè “més d'un terç de les empreses espanyoles que hi treballen són catalanes”. Al seu torn, l'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanès, es va comprometre a treballar per “dotar la factoria de l'espai necessari al seu entorn perquè mantingui les expectatives de creixement, que significarà mantenir-se a Sant Fruitós”. Els parlaments es van fer després d'una extensa visita a una pulcre i ordenada fàbrica, on la comitiva va poder veure de primera mà dos dels components electrònics estel·lars: el cervell dels cotxes (Electronic Control Unit) i el Head Up Display, un dispositiu que projecta la informació del comptaquilòmetres al vidre perquè el conductor la vegi sense haver d'abaixar el cap i que cada cop incorporen més marques de cotxes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

L’FMI eleva al 0,9% la previsió de creixement de l’eurozona per al 2024

Barcelona
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona
Economia

Foment eleva fins a 42.500 milions el dèficit d’inversió en infraestructures

barcelona
Estat espanyol

Talgo rep una oferta de fusió de la txeca Skoda Transportation

Barcelona
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús