Economia

municipal

infraestructures

Inversió de 2,4 milions al polígon Badalona Sud

Es faran millores en la pavimentació, l'enllumenat i la xarxa de fibra òptica de la zona industrial

 Els recursos provenen en un 70% de l'Àrea Metropolitana i la resta és una aportació municipal

El polígon industrial Badalona Sud aspira a convertir-se en la continuïtat del 22@ barceloní i, per això, està a punt d'encetar un procés de renovació que permetrà posar al dia aspectes com ara la pavimentació, l'enllumenat i la xarxa de fibra òptica, amb l'objectiu d'esborrar la imatge de gran basar xinès que té la zona industrial, que és a tocar de Sant Adrià de Besòs.

Està previst invertir-hi 2,4 milions d'euros de fons procedents, en un 70%, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la resta provenen d'una aportació municipal. El regidor de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, qualifica l'espai de “gran reserva de sòl industrial de l'Àrea Metropolitana de Barcelona” i assegura que la inversió és “necessària” per convertir el polígon en “un motor econòmic de la Badalona del segle XXI”.

Mañas ha remarcat que només un 20% de les empreses que hi ha al polígon Badalona Sud són majoristes xinesos i ha volgut desvincular aquests empresaris de la xarxa de venda de productes falsificats que nodreixen els venedors del top manta. “Es tracta d'empresaris que paguen els impostos”, ha assegurat Mañas, que ha situat l'origen del problema en “les màfies que permeten l'entrada de productes al port de Barcelona”. El regidor explica que l'Ajuntament continuarà treballant per atreure capitals xinesos interessats a instal·lar-se a Badalona.

Des de la Federació d'Empresaris de Badalona (FEB), Marta Puente celebra l'aposta municipal per la reactivació dels polígons industrials perquè “les empreses puguin treballar en condicions”, i denuncia que en els darrers anys han detectat “una fuga d'empreses cap a altres municipis on han trobat ofertes millors”.

LA XIFRA

20
per cent
de les empreses que hi ha al polígon industrial Badalona Sud són magatzems majoristes xinesos.

LA FRASE

Iniciem un procés de renovació per convertir el polígon en el motor econòmic de Badalona
Àlex Mañas
Regidor de Badalona Pròspera i Sostenible

450 empreses i 6.300 treballadors

El polígon Badalona Sud té censades unes 450 empreses que donen feina a 6.300 treballadors, i concentra 150 companyies exportadores, la meitat de les firmes que operen des de Badalona cap a l'exterior. És també la zona industrial de la ciutat que té més empreses del sector tecnològic, una setantena. Pel que fa als usos de les naus existents a la zona, entre un 45 i un 50% tenen usos industrials, mentre que la resta són ocupades per magatzems majoristes i empreses de serveis com ara transportistes, segons dades recopilades per Reactivació Badalona. A hores d'ara, s'està treballant per saber quin és el volum de naus desocupades a la zona. També està previst que a final d'any Reactivació Badalona tingui enllestit un estudi per conèixer a fons quines són les principals deficiències dels polígons industrials de la ciutat i quines són les inversions necessàries per posar-hi solució. Segons el regidor, està previst tirar endavant un pla general de modernització dels polígons per, a llarg termini, “poder atreure les inversions adequades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Matadepera té l’índex socioeconòmic més alt dels municipis de més de 500 habitants

Barcelona

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT
Economia

Crida a la vaga dijous a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol una planta per compostar les restes vegetals de la pagesia

Palafolls

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid
Economia

La producció de pera caurà un 33% respecte el 2023

Lleida
Toni Bramon
President del Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Girona (CATGI)

“La inestabilitat política ha fet disminuir la inversió pública”

Girona
TURISME

Bon pont per a l’hostaleria i inici oficiós de l’estiu

girona