Economia

ECONOMIA

La festa de la DO Empordà reuneix el sector

Hi van assistir més d'un centenar de persones

Durant l'acte es va distingir el ‘sommelier' Agustí Ensesa i el restaurant Ca la Maria de Mollet de Peralada

Més d'un centenar de persones van assistir divendres a la Festa de la Denominació d'Origen Empordà, que va tenir lloc al jaciment arqueològic d'Empúries, una trobada anual que vol ser un acte festiu per a tot el sector. Com cada any, el sector distingeix persones i establiments que hagin destacat en la difusió dels vins empordanesos, premis que aquest any van ser per al restaurant Ca la Maria de Mollet de Peralada, que va rebre el Lledoner d'Or, i per al cofundador de l'Associació Catalana de Sommeliers, president dels Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya i fundador de l'Escola de Tastavins del Gironès, Agustí Ensesa, guardonat amb el Bacus Emporità.

Ca la Maria de Mollet de Peralada va ser premiat pel seu decidit suport als vins de la DO Empordà. Albert Barris, que va recollir el premi, representa la tercera generació d'una família que va obrir una botiga al públic l'any 1945, on també servien menjars. Setze anys més tard, rebien permís com a Casa de Comidas i, ara fa trenta anys, van estrenar les actuals instal·lacions. De servir només vi de Mollet, avui la seva carta ofereix una àmplia varietat de referències de cada celler de l'Alt Empordà i, des de fa un temps, de cellers del Baix Empordà.

Agustí Ensesa, recentment nomenat soci d'honor de l'Associació Catalana de Sommeliers, és tota una personalitat a la família del vi en general i a la societat gironina, en particular. Sommelier diplomat per l'Incavi, analista vitivinícola, propietari del restaurant Edelweiss i d'una xarcuteria a Girona; és també cofundador de l'Associació Catalana de Sommeliers, dels Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya, de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol de l'Empordà i fundador de l'Escola de Tastavins del Gironès; també és professor del curs de sommeliers de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona i de la Universitat de Girona i membre del comitè de tast de la DO Empordà, entre molts altres càrrecs.

La DO Empordà agrupa una cinquantena de cellers de l'Alt i el Baix Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell