Economia

CULTURA I GASTRONOMIA

La cuina de Fina Puigdevall de Les Cols d'Olot, al MNAC

La xef, amb dues estrelles Michelin, ha elaborat la carta del restaurant Òleum del Museu Nacional d'Art de Catalunya

La carta està inspirada en les col·leccions romànica i modernista del museu

La xef amb dues estrelles Michelin Fina Puigdevall, del restaurant Les Cols d'Olot, ha elaborat la carta del restaurant Òleum del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), inspirada en les “col·leccions romànica i modernista del museu”. L'execució i el desenvolupament de la carta anirà a càrrec de l'empresa Vilaplana, especialitzada en esdeveniments i càtering d'alta gamma d'Eurest Catalunya, per mitjà d'un equip de quinze persones “formades específicament en la filosofia del restaurant Les Cols, és a dir, en la selecció del producte, el procés d'elaboració i la cura en cadascun dels detalls de la presentació i del servei”.

Amb la carta per al MNAC, Fina Puigdevall ha fet un exercici “d'interrelacions entre art i gastronomia” per mitjà del qual interpreta diverses de les obres exposades al museu per crear aquests plats, “sent fidel a la sobrietat i l'autenticitat de la seva cuina, que combina la tradició amb l'avantguarda”. La xef ha captat l'essència d'aquestes obres per traslladar-la a uns menús caracteritzats pel “producte no viatjat”, arrelat al territori i al seu paisatge, de proximitat i d'estacionalitat. “L'art és present, tal com ho és el paisatge, a la meva cuina; visc entre dues esglésies romàniques de la Vall de Bianya que sempre han estat font d'inspiració per a mi, com també les pictòriques catifes blanques que dibuixen els camps de fajol a final d'estiu a la Garrotxa”, va afirmar Puigdevall.

La carta del restaurant Òleum ofereix els menús romànic i modernista a un preu de 35 i 55 euros, respectivament (per persona i beguda a part). A més, hi ha la possibilitat de degustar els plats en ració complerta i de fer un vermut de caràcter més informal amb tapes que oscil·len entre els 9 i els 21 euros.

El MNAC valora positivament la col·laboració amb Puigdevall, “ja que representa un important valor afegit per al museu, que procura que les experiències complementàries a la visita siguin també enriquidores i creatives”.

LA XIFRA

35
euros
és el preu del menú romànic i 55 euros el del modernista. Es podran degustar al MNAC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Segon avís de la CE a Espanya per “discriminar” els interins

barcelona
economia

El govern ha destinat 246 milions en ajuts a la indústria des de 2021

barcelona

Figueres acollirà per primer cop el Fòrum Gastronòmic Ciutat per al públic general el 5 i 6 d’octubre

FIGUERES

Es preveu que el 36 per cent de la producció catalana de poma es culli a Girona

GIRONA

La Cambra de Comerç de Barcelona avisa que el turisme “no pot tenir un creixement infinit”

Barcelona

L’empresa de reciclatge ACIN compra l’antiga tèxtil Nylstar per 8 milions

blanes
economia

Naturgy consolida resultats rècord amb uns beneficis de 1.043 milions d’euros el primer semestre

barcelona
economia

El Sabadell dispara el benefici un 40,3% fins assolir un rècord de 791 milions de beneficis

barcelona
economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona