Economia

Economia

Productes de 25 empreses, en el nou Girona Excel·lent

La nova edició d'aquest segell de qualitat inclou 38 productes gironins de pimes artesanes

Al juliol es van fer vuit tastos a cegues amb les 159 mostres que es van presentar

Un total de 38 productes gironins de 25 empreses de les comarques gironines lluiran des d'ara fins al mes d'agost del 2017 el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent 2016/2017, de la Diputació de Girona. El segell distingeix la qualitat agroalimentària gironina i pretén, segons va assegurar ahir el president de la Diputació de Girona, Pere Vila: “Cercar l'excel·lència en els diferents productes agroalimentaris de les nostres comarques, amb la finalitat de donar-los suport i posar en relleu la gran qualitat de la tradició de la innovació del sector agroalimentari gironí.”

Una afirmació compartida pel diputat de Promoció Econòmica, Josep Antoni Frias, que ahir va ser l'encarregat de donar a conèixer i explicar les característiques formals del Girona Excel·lent. Al seu torn, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, va defensar: “El sector alimentari gironí és la locomotora econòmica de la demarcació. Valorant aquest principi esperem poder donar suport als productors i als empresaris col·laborant en la seva formació sobre les relacions empresarials en l'àmbit internacional.”

En aquesta edició del Girona Excel·lent, s'hi van presentar 159 mostres per 36 especialitats. Al juliol el jurat va fer vuit tastos a cegues, un per cada família de productes que estableix el Girona Excel·lent: anxoves, arròs, begudes locals, conserves de fruita i almívars, foie gras, olis, vins i lactis. De tots els productes seleccions, quatre tindran el segell permanent: la poma Royal Gala, de la indicació geogràfica protegida (IGP) Poma de Girona; les varietats de fesols de gra petit i setsetmanera de la denominació d'origen protegida Fesols de Santa Pau; la galeta Orgànic Teules, de Trias Galetes-Biscuits, SA, de Santa Coloma de Farners, i els ametllats (galeta d'ametlla), de Galetes Camprodon, SA, de Camprodon. Tots els tastos es van realitzar amb vuit jurats específics, formats per cinc professionals de la gastronomia cada un, i van tenir la protestat d'escollir productes singulars.

El Girona Excel·lent és un producte, nascut a la Cambra de Comerç de Girona, que s'emmarca en la idea de la Diputació de Girona de donar suport a projectes que contribueixen a millorar les condicions econòmiques i la competitivitat de les petites empreses o agrupacions de productors dels municipis gironins.

Entre els nous productes que s'han inclòs en la nova edició del Girona Excel·lent, hi ha: Anxoves de l'Escala-M. Sureda, anxoves amb sal de Fill de J. Callol Serrats, Arròs de Pals, Ratafia Russet, Cervesa Marina-Costa Brava, Mooma Cider, Anela Fruits, fetge gras de Collverd i Recuits de l'Empordà, entre molts altres.

LES FRASES

La finalitat és la de donar suport i posar en relleu la qualitat de la innovació del sector agroalimentari
Pere Vila
President de la Diputació de Girona
El sector alimentari és la locomotora econòmica de la demarcació de Girona
Domènec Espadalé
President de la Cambra de Comerç de Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.