Economia

Neix Giropoma, l'empresa de producció pròpia de poma més gran de l'Estat

És conseqüència de la fusió entre Fructícola Empordà i Costa Brava Fructicultors

Fructícola Empordà i Costa Brava Fructicultors ja fa molts anys que cooperen i al final han decidit fusionar-se amb l'objectiu de treure més rendiment de la producció i augmentar l'oferta de pomes i el percentatge de venda –25%– a l'estranger. Amb la fusió, Giropoma passa a ser l'empresa líder a l'Estat en oferta de producció pròpia de poma, una qualitat que moltes empreses «no poden garantir perquè compren el producte a tercers».

Es mantindran els dos edificis d'Ullà i de Sant Pere Pescador «que col·laboraran i es passaran productes l'un a l'altre», tot i que la seu social de tipus administratiu de Giropoma serà a Costa Brava Fructicultors, d'Ullà. «De moment la política nostra és la multimarca ja que tenim marques molt ben posicionades, i la idea és anar potenciant Giropoma com a marca forta i coneguda i amb penetració al mercat», va explicar el president de la nova empresa, Venanci Grau.

Actualment el 70% de la fruita de les dues cooperatives es destina al mercat estatal, i el 30% restant, a l'exportació. Però, segons va explicar el director de Giropoma, Àlex Creixell, la idea és «equilibrar la balança» i aconseguir vendre la meitat de la producció al mercat exterior. Això s'aconseguirà incrementant les vendes a països on ja es ven actualment, com ara Anglaterra, França, Portugal, Bèlgica i els Emirats Àrabs, i alguna cosa a Costa Rica molt puntual però també obrint nous mercats, com és el cas de l'Índia, «molt interessats en poma vermella».

LA FITXA

Costa Brava
Nombre de productors: 37
Nombre d'hectàrees: 776,64
Facturació: 15 milions d'euros l'any
Capacitat frigorífica: atmosfera controlada (51.065 m³) i fred normal (13.260 m³)
Fructícola Empordà
Nombre de productors: 27
Nombre d'hectàrees: 421,05
Facturació: 6 milions l'any
Capacitat frigorífica: atmosfera controlada (23.900 m³) i fred normal (16.430 m³)
Giropoma
Superfície: presseguer (62,70 ha), perer (81,92), nectarina (16,98) i pomera (1.026,09).
Grup varietal: Golden (369,05 ha), vermelles (141,64), Gala (211,16), Granny (104,48), Fuji (76,3), Pink Lady (123,46), pera (81,92), préssec (62,7) i nectarina (16,98)
Produccions més importants: Golden (14 tones), Gala (7,9 tones) i vermelles (5 tones)

El 95% en producció de poma

El 95% de la producció és poma «i som bons en això» i gràcies a la IGP la poma de Girona és coneguda tant a l'Estat com en alguns països estrangers. «És per això que hem fet sortir Girona i poma en el nom de l'entitat», va explicar Grau.

«Els camps dels associats de les empreses estan repartits entre l'Alt Empordà i el Baix Empordà.» Això fa, segons el president de Giropoma, que els productors treballin de manera «molt respectuosa amb el medi i que estiguin assessorats constament per un equip tècnic altament especialitzat en sistemes de producció integrada i normes Globalgap, de bones pràctiques agrícoles i mediambientals. A més, tant les instal·lacions d'Ullà com les de Sant Pere Pescador estan acreditades amb les normes europees ISO 9001/2008, BRC i IFS, «exigents protocols que garanteixen una forma de treball acurada amb continus controls dels processos».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

El govern espanyol veta l’opa de l’hongaresa Magyar Vagon sobre Talgo

Barcelona
ECONOMIA

Mollerussa bonifica 58 propietaris de pisos cedits per a lloguer social

Mollerussa
Economia

El BBVA participa a la Barcelona KDD, la principal conferència internacional de científics de dades

Barcelona

Una vintena de restaurants participaran a l’Enfiga’t durant aquest setembre

FIGUERES
economia

La collita de sal del delta de l’Ebre es preveu “molt bona”

La Ràpita
ECONOMIA

Barcelona va superar l’ 1,9 milions de creueristes entre gener i juliol

Barcelona

Set petits productors d’ous ecològics creen la cooperativa La Dotzena

GIRONA

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona