La Selva s’expandeix amb noves instal·lacions a Cassà
L’empresa preveu produir-hi la nova aposta de productes de xarcuteria vegetariana amb la marca AlterVego
Les instal·lacions actuals de Campllong s’ampliaran amb uns 8.000 m² més
La Selva, una de les empreses referents a la demarcació de Girona del sector carni i la xarcuteria, aposta per obrir-se camí en el nou mercat de la xarcuteria vegetariana. Ho farà amb el llançament d’una nova marca especialitzada, AlterVego, i una ampliació en nous terrenys a Cassà de la Selva. En l’actualitat el projecte s’està desenvolupant a les instal·lacions situades a Campllong, on ja ha suposat una inversió propera al milió d’euros. L’ampliació es farà en una nova finca de 18.000 m², adquirida ara fa un any a l’entrada del polígon industrial de Cassà de la Selva.
Nous terrenys
Uns 8.000 m² es preveuen destinar a AlterVego i la resta de solar a curt termini es destinarà a lloguer, si bé no es descarta que per necessitats futures s’hi puguin desenvolupar projectes propis. De moment s’està procedint a l’enderroc del bloc industrial central d’aquesta antiga fàbrica d’aglomerats a Cassà. El terreny disposa de 5.850 m² edificats, dels quals 1.850 m² seran per al projecte d’AlterVego. Sense avançar-se pel que fa a terminis, l’empresa explica que l’operativitat de les noves instal·lacions es determinarà segons els resultats de comercialització dels nous productes. En paral·lel, però, la producció principal de La Selva es continuarà fent a les instal·lacions de Campllong.
Productes vegetarians
Entre els productes que es preveuen comercialitzar amb aquesta nova gamma destinada als consumidors que volen reduir el seu consum de carn destaquen propostes com ara AlterBacon, presentat com “la primera cansalada d’origen vegetal, fumada amb fusta de faig, amb la textura i el sabor de la d’origen animal...”; AlterPavo (rodanxes de estil gall dindi elaborades amb soia, oli d’oliva i ou), o AlterGrill (filet de base vegetal a l’estil gall dindi).
Una nova xarcuteria
“És una nova manera d’entendre la xarcuteria. Hi hem posat moltes ganes perquè no volem que sigui un producte més, sinó una nova línia de treball i de negoci que aporti a la societat un producte de base vegetal amb la qualitat de sabor i textura pròpia de la xarcuteria tradicional i de La Selva”, diu Xavier Albertí, director general. En l’actualitat La Selva disposa d’unes instal·lacions de més 32.000 m² i una facturació anual que supera els 80 milions d’euros.