Economia

Puratos dobla la producció de masses mare a Sils

L’empresa posa en funcionament la nova fàbrica i presenta una marca per a artesans

‘Sapore Matrum’ s’ajusta a l’última normativa de qualitat del pa

Puratos Iberia ha posat en funcionament la nova fàbrica exclusiva de masses mare a Sils (Selva), amb la qual podrà doblar la producció anual. Segons informa l’empresa, l’ampliació de les instal·lacions, a prop del terme de Vidreres, permetrà arribar a fer 9.000 tones anuals de masses mare. La inversió de la fàbrica, anunciada fa dos anys, ha estat de tres milions d’euros.

Amb la línia ampliada, Puratos presenta la nova marca per als artesans, el Sapore Matrum, amb la qual amplia l’oferta de productes que ja elaborava i distribuïa a les indústries del sector. Puratos Iberia forma part d’una multinacional d’origen belga que és líder en la producció de matèries primeres per fer pa, pastissos i xocolata.

La nova marca per a l’artesà s’ajusta a la nova norma de qualitat del pa, el RD 308/2019, informa l’empresa. Puratos treballa des de fa més de seixanta anys a millorar la producció del pa i a ampliar el coneixement sobre els processos de fermentació, amb aspectes com ara el gust i la textura.

LA XIFRA

9.000
tones
anuals de masses mare produirà la fàbrica exclusiva que Puratos té a Sils. En l’obra hi ha invertit 3 milions.

El 2019, 207 milions de facturació

Puratos Iberia va tancar el 2019 amb una facturació de 207 milions, la xifra més alta de la seva història, i que representava un increment de 3,76% respecte del 2018.

La filial ibèrica de la multinacional belga, que té la seu a Sils, ha estrenat en els últims anys un magatzem intel·ligent, entre altres instal·lacions. Puratos Iberia té més de mig miler d’empleats, 300 dels quals a Sils, segons dades del gener del 2020.

A Sankt Vith (Bèlgica), Puratos té l’única biblioteca de masses mare del món. Hi ha incloses referències de 130 masses mare de 25 països. Hi ha detectat 800 variants de masses mare i més de 7.000 bacteris làctics. Aquests microorganismes es conserven a una temperatura d’entre -80° i -112°.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.