Economia

A la Zona Franca s’hi faran carregadors

L’empresa Wallbox invertirà 9 milions en una fàbrica de recàrrega de cotxes

L’empresa catalana Wallbox, dedicada al disseny i fabricació de carregadors per a cotxes elèctrics, invertirà 9 milions d’euros en la posada en marxa de la seva nova planta de producció a la Zona Franca de Barcelona, que donarà feina a uns 200 treballadors. Ahir, el conseller delegat de l’empresa, Enric Asunción, i el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca (CZFB), Pere Navarro, van signar el contracte d’arrendament, que tindrà una durada mínima de deu anys. La nova fàbrica ocuparà una parcel·la de 16.800 m², amb una nau d’11.220 m². La fàbrica es posarà en marxa el quart trimestre del 2021 i permetrà duplicar la producció de l’empresa per cobrir una demanda “creixent” en els més de seixanta mercats on és present. Actualment, l’empresa Wallbox té una fàbrica a Sant Andreu de la Barca, que cobreix les necessitats del mercat internacional, i una altra ubicada a la Xina, destinada a proveir exclusivament aquest país.

Les noves instal·lacions de la Zona Franca tindran alts nivells d’automatització, estaran interconnectades a través de l’internet de les coses i dotades amb un sistema innovador de gestió energètica que permetrà la reutilització del 75% de l’energia consumida en el procés productiu.

D’altra banda, es preveu la instal·lació de panells solars fotovoltaics amb 300 kW de potència, que permetran que entre el 30% i el 60% de la producció utilitzi energia solar. Segons Wallbox, la previsió és que el pes de l’energia fotovoltaica creixi i cobreixi fins a un 90% de les necessitats productives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.