Els restauradors dels centres comercials reclamen reobrir el 22 de març amb el mateix horari que la resta del sector
Les entitats de la restauració alerten d’una situació “molt crítica”, amb 500 negocis i 12.000 treballadors “en perill”
La restauració dels centres comercials ha reclamat al Procicat poder reobrir els locals a partir del 22 de març amb el mateix horari que la resta dels restaurants.
Comertia, Barcelona Oberta, Restaurants de Centres Comercials i el Gremi de Restauració de Barcelona han recordat que aquests establiments porten cinc mesos tancats i es troben amb una situació “molt crítica”. Les entitats adverteixen que 500 negocis i 12.000 treballadors estan “en perill” i un de cada centres comercials té previst tancar definitivament.
Segons dades de trànsit de vianants, els clients es passen una hora i cinquanta minuts a un centre comercial. Concretament en el restaurant, la mitjana és de quaranta minuts, ja que són locals per menjar ràpid i on no es fan sobretaules.
Davant aquesta situació, els restauradors han demanat igualar l’horari d’obertura de la restauració de carrer, cada dia de la setmana fins a les cinc de la tarda.
Les entitats del sector han recordat que el 60% de la restauració dels restaurants es concentra al migdia de manera que, si es flexibilitzessin les restriccions per als establiments, aquests podrien sobreviure.
En aquest sentit, han criticat que es pugui anar al cinema durant dues hores i menjar crispetes sense mascareta; que es pugui anar al gimnàs; que els infants facin extraescolars barrejats amb nens i nenes d’altres escoles, o que no hi hagi control d’aforament al transport públic.