Economia

Casademont exportarà xoriço sense sal

L'empresa de productes carnis de Bonmatí preveu poder-lo exportar a partir del setembre

L'empresa de productes carnis Casademont, de Bonmatí, exportarà al setembre xoriços sense sal, segons va explicar ahir la presidenta de l'empresa, Adriana Casademont, amb motiu de la visita del conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, a l'empresa. Elaborar embotits sense sal és possible gràcies a la nova màquina, la QDS, que Casademont va instal·lar a principi d'aquest any i que permet reduir el temps d'assecat dels embotits de 8 setmanes a 24 hores.

La nova tecnologia va ser fruit d'un acord de col·laboració entre l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) de Monells, l'empresa de fabricació de maquinària Metalquímia i Casademont. “Hem necessitat uns mesos per adaptar la màquina i en aquests moments ja tenim tot un torn destinat a la producció i un altre per experimentar nous productes”, va assegurar la presidenta.

A part del xoriço, Casademont va explicar que també estan experimentant amb llonganisses sense sal per vendre a Catalunya i a l'Estat espanyol, “perquè aquí som més de llonganisses que no pas de xoriços”. La presidenta de l'empresa destaca la importància de comptar amb productes sense sal, ja que, segons va dir, el 40% de la població té problemes de tensió.

La nova màquina es va presentar a principis de maig a la Fira IFFA de Frankfurt i des d'aleshores Casademont i Metalquímia reben nombroses visites de'elaboradors de productes carnis d'arreu del món interessats en la màquina. Aquesta nova tecnologia revoluciona el funcionament del sector carni, ja que li permet guanyar temps, reduir espai de magatzem i apostar per la innovació en els productes. A l'empresa Casademont tenen clar des de fa anys que la innovació és bàsica per tirar endavant una empresa familiar com la seva.

La capacitat de treball de la màquina permetrà assecar fins a 400 quilos d'embotits llescats en només una hora.

LA FRASE

La QDS marcarà un abans i un després en el sector perquè permetrà obviar els obstacles sanitaris
Joaquim Llena
Conseller del DAR

Miquel Avícola i Casademont, un símbol del sector

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, va ser ahir a Girona i va visitar les empreses Miquel Avícola i Casademont “perquè són un símbol del nostre sector”. “Aquestes empreses ens marquen el rumb del sector i són una part important de l'economia de Catalunya”, va dir. Les dues empres, segons va continuar explicant Llena, vénen d'una tradició familiar i “han sabut fer el salt amb un alt grau d'internacionalització”. El conseller va recalcar que Casademont és present en 70 països i “això vol dir que som el sector més important de la nostra economia”.

El conseller va voler ressaltar la visita a Casademont perquè “compartim tecnologia a través de l'IRTA”. “Tots hem sentit a parlar de la QDS, una tecnologia que juntament amb Metalquímia crec que marcarà un abans i un després en el sector”, va dir. El conseller va destacar el fet de no haver de tenir embotits assecant-se durant dos mesos, perquè “permet obviar tots els obstacles sanitaris de cara a l'exportació. Jo crec que és un avenç molt important i que en no gaire temps se'n parlarà molt”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia