El Grup Peralada i el Festival de Torroella, premis G!
Els premis G! honorífics de turisme també van ser per a l’empresària Carme Hospital i per a la cap de sala Elena Gascons
Es van entregar ahir al Museu d’Arqueologia de Catalunya - Empúries
El Grup Peralada, el Festival de Torroella de Montgrí, l’empresària hostalera Carme Hospital i Poch, la cap de sala Elena Gascons i Díaz són els guardonats amb els premis G! honorífics que es van atorgar ahir al Museu d’Arqueologia de Catalunya - Empúries, amb un aforament limitat. Els premis G! de comunicació s’han concedit als treballs publicats i divulgats a la revista Der Feinschmecker, a la productora Mandarina i als blogs de viatges L’Oeil d’Eos i de Ràdio 5. Finalment, el premi en la categoria de recerca i investigació Yvette Barbaza s’ha concedit al projecte de recerca Girona sabe a memoria. Els Premis G! de Turisme de les Comarques Gironines, organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, arriben a la quinzena edició i van ser presidits pel president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i hi va participar el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, que va destacar: “La pandèmia ha evidenciat que el turisme és un sector tractor de l’economia catalana. Hem de recuperar la potència del sector.”
Premis honorífics
El XV Premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional va ser per a l’empresària Carme Hospital, en reconeixement a la seva llarga trajectòria professional, en què ha mantingut el lideratge dels seus establiments i ha fomentat el turisme de qualitat a la Costa Brava.
El XV Premi G! Xiquet Sabater al projecte empresarial va ser per al Grup Peralada, en reconeixement a l’excel·lent tasca desenvolupada com a grup empresarial familiar amb presència en nombrosos sectors, com ara l’hostaleria, l’oci, la cultura, la producció vitivinícola i la indústria, amb gairebé totes les activitats situades al voltant de la vila de Peralada.
El IX Premi G! especial Jordi Comas i Matamala va recaure en el Festival de Torroella de Montgrí, per haver-se convertit en un ambaixador a l’exterior de la “nostra cultura i identitat, així com del territori, en quaranta anys de trajectòria”.
Pel que fa al VI Premi G! Juli Soler i Lobo va ser per a Elena Gascons i Díaz, en reconeixement a la seva trajectòria i experiència professional en l’àmbit de la restauració a les comarques gironines, en què va portar a l’excel·lència l’ofici de cap de sala del restaurant Tinars, i per la seva vocació de servei, cultura de l’esforç, dedicació i estima per la Costa Brava.