Economia

La confiança empresarial creix un 39,7% a Catalunya en el tercer trimestre respecte al mateix període de l’any passat

L’optimisme dels empresaris entre juliol i setembre és un 9,8% més alt que en el trimestre anterior

La confiança empresarial a Catalunya de cara al tercer trimestre del 2021 és un 39,7%% més alt que en el mateix període de l’any passat, quan es va aixecar el primer estat d’alarma i s’estava duent a terme la primera desescalada, segons l’índex de confiança empresarial harmonitzat (ICEH) publicat aquest divendres per l’Idescat.

L’increment de l’optimisme és especialment fort en el cas de l’hostaleria i transport (53%). El comerç, en canvi, és el que mostra l’increment més petit, del 34,2%.

Pel que fa a les dades trimestrals, els empresaris catalans confien que el tercer trimestre del 2021 vagi millor que l’anterior, ja que l’índex trimestral augmenta un 9,8%.

En la comparació amb el segon trimestre de 2021, tots els sectors observen una millora de la confiança empresarial, encapçalats per l’hostaleria i transport (19,7%) i seguit pel comerç (11,5%), la indústria (8,4%) i la resta de serveis (8%) i. La construcció és el sector que registra un augment menor (7,3%).

Pel que fa a la mida dels establiments, tots registren una millora de la confiança respecte del trimestre anterior menys els que tenen 1.000 treballadors o més, que han disminuït un 0,7%. En canvi, els de menor grandària són els que mostren una confiança més elevada.

Els que tenen entre 10 i 49 assalariats són més optimistes amb un increment del 12%; seguits dels establiments de menys de 10 treballadors que registren un creixement de l’11,6% de l’indicador.

Per demarcacions camerals, tots els índexs mostren una millora de la confiança respecte del trimestre anterior. Les Cambres de Girona (14,4%) i les Cambres de Tarragona (10,8%), són les que registren l’augment més elevat, seguides de la de Barcelona (9,5%), de la resta de cambres de la demarcació barcelonina (8,7%) i les Cambres de Lleida (6,6%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia