Economia

Brussel·les celebra l’acord “històric” del G20

La Comissió Europea considera que el mecanisme farà més “just i estable” el marc impositiu a les multinacionals

Gentiloni reclama a Irlanda, Hongria i Estònia que donin suport a la iniciativa

La Comissió Europea (CE) ha aplaudit aquest dissabte l’acord “històric” del G-20 per un impost mínim global del 15% a les multinacionals i per fer pagar a les empreses, especialment les digitals, allà on operen malgrat no tenir-hi presència física.

“L’acord farà més just i estable el marc impositiu internacional de les empreses”, ha celebrat l’executiu europeu en un comunicat.

Brussel·les considera que l’acord contribuirà a “reduir els plantejaments impositius agressius”.

“És una victòria per a la justícia impositiva, per a la justícia social i per al sistema multilateral”, ha afirmat l’eurocomissari d’Economia, Paolo Gentiloni, que ha participat en la reunió del G-20  a Venècia on s’ha tancat l’acord.

Gentiloni ha demanat a tots els països de la Unió Europea que donin suport al mecanisme de fiscalitat perquè és una “qüestió crucial”. Irlanda, Hongria i Estònia no han signat l’acord que es va tancar en el marc de l’OCDE a principis de juliol i que ara ha ratificat el G20.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.