Adjudiquen 3.000 pisos d’emergència
Es tracta de reallotjaments fets entre el 2015 i el 2020
L’AMB aprova la declaració d’àrees d’habitatge tens a 34 municipis
Les meses d’emergència de Catalunya van aprovar l’adjudicació d’un total de 2.997 habitatges entre els anys 2015 i 2020. La demarcació de Barcelona lidera els reallotjaments amb 1.705 durant aquests sis anys, seguida de Tarragona amb 583, Girona amb 506 i Lleida amb 203. L’any amb més reallotjaments va ser el 2017, amb 814. D’aquests, 451 a Barcelona, 169 a Tarragona, 152 a Girona i 42 a Lleida. Tot i aquest global, l’any amb més propostes favorables a Barcelona va ser el 2018 (304); a Girona, el 2017 (152); a Lleida, també el 2018 (51), i a Tarragona, el 2017 (169).
D’altra banda, el Consell Metropolità de l’AMB d’ahir va aprovar la declaració d’àrees d’habitatge tens als 34 municipis que ho havien sol·licitat. La declaració serveix per regular el mercat de lloguer d’habitatges i per desinflar els preus que han de pagar els inquilins, sovint considerats abusius.
D’aquests 34 municipis, n’hi ha 10 que ho han demanat per primer cop, de manera que s’ha fet una aprovació inicial en espera de superar un període d’exposició pública i fer la declaració definitiva. Són Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, la Palma de Cervelló, Sant Adrià de Besòs, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Tiana. Aquests s’afegeixen a Begues, Castellbisbal, el Papiol i Torrelles de Llobregat, que també són en aprovació inicial, amb previsió que tots quedin declarats com àrees tenses al setembre.
Pel que fa a la resta, ja disposaven de la distinció com a àrea tensa i ara la renoven per a cinc anys més. Són Badalona, Barberà del Vallès, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, el Prat de Llobregat, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans.
LA XIFRA
Calella vol convertir locals buits en habitatge social
L’Ajuntament de Calella vol posar en marxa un pla pilot que permetria convertir baixos comercials buits en habitatge social. Només al carrer Jovara, que havia concentrat en el passat una important activitat comercial, hi ha identificats 254 locals en desús que podrien convertir-se ara en casetes per a joves i gent gran. El consistori no pot assumir el cost que això suposaria i l’estratègia implica incentivar la col·laboració amb els propietaris a través d’ajudes i incentius fiscals. Per això, l’Ajuntament preveu incloure en el pressupost del 2022 incentius fiscals i ajudes als propietaris perquè els transformin en habitatges i els posin al mercat de lloguer social. D’aquesta manera, podran donar una nova vida a aquests espais ara tancats. En un estudi previ que ha elaborat la Diputació de Barcelona apareixen també fins a una quinzena d’antics hotels i pensions, també ubicats en aquest carrer de Calella, que fa anys que estan tancats. La seva transformació, però, és més complexa, perquè molts d’aquests edificis estan fora de la normativa i caldrien obres milionàries per adaptar-los-hi.
Notícies de ...
- Lleida
- Barcelona
- Sant Adrià de Besòs
- Santa Coloma de Gramenet
- Barberà del Vallès
- Begues
- Calella
- Castelldefels
- Cervelló
- Corbera de Llobregat
- Cornellà de Llobregat
- El Papiol
- El Prat de Llobregat
- Esplugues de Llobregat
- Gavà
- Girona
- Molins de Rei
- Montcada i Reixac
- Pallejà
- Ripollet
- Sant Andreu de la Barca
- Sant Climent de Llobregat
- Sant Cugat del Vallès
- Sant Feliu de Llobregat
- Sant Joan Despí
- Sant Just Desvern
- Sant Vicenç dels Horts
- Tarragona
- Tiana
- Torrelles de Llobregat
- Viladecans