Economia

Confecat veu una manca de suport “flagrant” al sector turístic per part de l’administració: “Hi ha molt poca empatia”

L’entitat assegura que la situació continua sent “dramàtica” i demana posposar l’increment de l’impost turístic

La Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (Confecat) ha mostrat el seu descontentament amb els governs català i espanyol arran de les mesures aprovades durant la crisi de la Covid-19.

L’entitat considera que les dues administracions han demostrat “una manca de suport flagrant” al sector turístic i afegeixen que la classe política ha tingut “molt poca empatia” amb l’empresariat. De fet, asseguren que la situació actual continua sent “dramàtica” i demanen noves mesures per fer front a la caiguda d’ingressos, com ara posposar l’entrada en vigor de l’increment de l’import turístic –previst pel pròxim 1 d’octubre– o estendre els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) bonificats fins que sigui necessari.

“Malgrat que el sector turístic continua plenament afectat per la manca d’activitats, les administracions es mostren distants amb aquesta realitat, amb decisions que afecten greument el futur de la indústria i el futur dels seus treballadors”, assenyala el president de Confecat, Santiago García-Nieto. En aquest sentit, recorda que els mesos de tardor i hivern seran “molt durs” i alerta que encara existeixen “molts factors que llastraran de forma crítica l’activitat”.

A més, Confecat subratlla que altres institucions europees han demostrat “més responsabilitat i empatia” per ajudar al sector turístic, “conscients de la importància que aquest pot tenir per a la seva economia i el seu marc laboral”.

Menció especial a l’Imserso

El mateix comunicat fa una menció especial de l’Imserso, un programa que ha estat gestionat, segons l’entitat, de forma “lamentable”. “De fet, el ministeri d’Afers Socials, responsable del programa, ha declinat i refusat qualsevol intent del sector de reunir-se i treballar plegats”, comenten des de Confecat.

Per García-Nieto, cal “una reforma exhaustiva” del programa actual i que es concreti “un nou projecte”. En cas contrari, alerta que es poden produir “grans pèrdues empresarials” i posar en perill els més de 40.000 treballadors directes que depenen del programa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Draghi posa deures a la UE

Brussel·les
Iris Triola
Pescadora de la confraria de Blanes i membre de l’Associació Dones de la Mar

“El peix és l’última proteïna salvatge que ens queda”

Blanes

Applus gestionarà durant 25 anys l’Institut d’Investigació de l’Automòbil aportant 800 milions

SANTA OLIVA
economia

El lloguer d’una habitació a Barcelona s’enfila als 638 euros al mes a l’agost

Barcelona
economia

Primera aturada parcial al Trambaix amb seguiment “total”, segons els sindicats

Barcelona

El sector de la garrofa planta cara a la marginalitat

Barcelona
Montserrat Peñarroya
Experta en màrqueting digital i negocis digitals, autora d’”Estratègies d’èxit per a empreses culturals”

“L’associació ajuda l’empresa cultural a sobreviure”

Sabadell
DE MEMÒRIA

Virtuts

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Informació especial

La compatibilitat del delegat de protecció de dades amb altres càrrecs

Rebled Bellvehí Advocats