Economia

ribera d'ebre

Els anticementiri podrien presentar candidatures a les eleccions municipals

La coordinadora promou la iniciativa com un toc d'alerta als partits i a les institucions perquè defensin el que han votat

Els opositors al magatzem de residus nuclears, la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) i Veïns d'Ascó, estudien presentar llistes independents a les properes eleccions municipals als pobles de l'entorn d'Ascó. Aquestes candidatures tindrien com a objectiu comú el rebuig al cementiri nuclear, i es completarien amb propostes concretes segons les necessitats de cada municipi.

“De moment, és només un toc d'alerta a la classe política”, va assegurar el portaveu de la CANC, Sergi Saladié, ja que han copsat que molts veïns dels municipis situats a l'entorn més proper d'Ascó estan decebuts perquè els representants dels consistoris corresponents no els han informat adequadament pel que fa a l'MTC. “La gent s'adona que dipositen la confiança en algú que no els la dóna”, va comentar el portaveu. En aquest sentit, la proposta de crear llistes pròpies és un advertiment a les institucions “perquè defensin el que han aprovat”. “L'objectiu és demostrar que la ciutadania es pot organitzar, i fins i tot podríem fer la guitza a alguns partits polítics, ja que hi ha pobles on el discurs en contra del cementiri és molt potent, i fins i tot podríem guanyar”, va dir Saladié.

Ara per ara, però, es tracta només d'una idea sobre la qual s'ha de continuar treballant, ja que tot depèn de com es desenvolupin els esdeveniments. “Els rumors diuen que es decidirà el municipi que tindrà el cementiri nuclear després de les eleccions al Parlament, però si no fos així [o en cas que fos Ascó l'elegit] ens plantejaríem seriosament presentar-nos a les eleccions”.

És per això que, paral·lelament, la CANC i Veïns d'Ascó exigeixen al PSC i a CiU que diguin ben clar, en el seu programa electoral de les properes eleccions, què pensen sobre el cementiri. “La nostra línia prioritària és que els partits continuïn defensant la resolució en contra de l'MTC ”.

L'AVÍS

Hi ha pobles on el discurs en contra del cementiri és molt potent, i podríem guanyar
Sergi Saladié
PORTAVEU DE LA CANC

El precedent dels residus a la Conca

Fa 20 anys, l'Alt Camp i la Conca de Barberà es van aixecar contra el pla de residus del govern de Pujol, que hi preveia una incineradora i un abocador de residus industrials. El rebuig va provocar la dimissió d'alcaldes i regidors de CiU, que van constituir una coordinadora dimissionària, el que va ser l'embrió de la Federació d'Independents de Catalunya (FIC), que encara avui es presenta a les eleccions municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.