Economia

Arrenca la fira Orígens, a Olot, amb èxit de públic

Lliuren els primers premis i estrenen l’exposició d’embotits tradicionals i singulars

La 9a edició de la fira Orígens, centrada en els productes de qualitat i proximitat de Catalunya i, enguany, com a territori convidat, va arrencar ahir amb una notable afluència de públic. Més de 60 productors artesanals participen en la mostra, que avui encara estarà activa al recinte firal d’Olot, entre què també cuiners que, ahir, van oferir sessions de cuina en directe. Ahir, va ser el torn de Jordi Garrido (Soca-rel, a Llofriu), Adrià Bou (Terram, a Girona), Susana Aragón (Cèntric Gastro, al Prat de Llobregat), Ferran Pont (Quinze Ous, a les Preses) i les germanes Martina, Clara i Carlota Puigvert i Puigdevall (Les Cols d’Olot).

Entre els primers guardons lliurats ahir, el de millor producte va ser, ex aequo, per a la castanya torrada de Castanya de Viladrau i l’avellana torrada sense closca de Nuasets. I el de millor estand, per a Roca Negra. També es va celebrar el concurs de coques de forner de Catalunya, en què competien un total de 18 coques dolces i 11de salades. El premi a la millor coca dolça va ser per a La Fogaina i es va atorgar un accèssit, en la mateixa categoria, al forn de Cabrianes. Com a millor coca salada, el jurat va atorgar el guardó a la pastisseria Brunells. Els guanyadors van rebre un lot de 300 quilos d’És Farina de Girona gentilesa del Gremi de Flequers artesans de les comarques gironines.

Una de les novetats d’enguany, que ha tingut molt bona acollida, és l’exposició d’embotits tradicionals i singulars de la Garrotxa en la col·laboració amb el Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les comarques de Girona i la Confraria del Gras i el Magre de Fundació Oficis de la Carn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.