Economia

Hisenda retornarà 10.480 milions per l'IRPF

Es pot obtenir informació sobre la renda per Internet, telèfon, telèfon mòbil i a través de la TDT

L'Agència Tributària haurà de retornar aquest any 10.480 milions d'euros que els contribuents han avançat en forma de retencions. Això vol dir que caldrà esperar a l'any vinent, amb l'entrada en vigor de la recent reforma de l'IRPF, per comprovar si es pot aprimar substancialment la quantitat que els ciutadans presten gratis a l'Estat. De fet, la xifra s'ha elevat respecte a la de l'any passat, en què el que es va retornar no va arribar als 10.000 milions, concretament 9.975.

A aquest creixement sens dubte hi ha contribuït l'ampliació del cens dels contribuents, ja que l'Agència Tributària, segons va anunciar ahir el seu director general, Luis Pedroche, preveu uns 845.000 nous declarants de l'IRPF, fins a aconseguir les 17.620.000 declaracions, un 5% més que l'any passat, de les quals 13.275.000 tindran dret a devolució. En canvi, les declaracions positives seran 4.210.000 milions, per un import de 9.750 milions d'euros.

Millors proporcions

Malgrat tot, la quota a retornar superarà en 730 milions d'euros la quota total a ingressar. Això vol dir que la diferència entre ingressos i devolucions serà un 65% inferior a la de l'exercici 2006 i es produeix per un increment previst de gairebé un 25% en els ingressos i d'un 5,5% en devolucions.

Durant la conferència de premsa per presentar la campanya, el termini de presentació de la qual comença el pròxim 2 de maig i acaba el 2 de juliol, Pedroche va destacar que les noves incorporacions de declarants suposen l'augment més gran dels últims anys.

Desglossades per forma de declaració, les individuals creixeran un 7,1%, fins a 12,9 milions, mentre que el nombre de les conjuntes es reduiran un 0,4%, fins a 4,7 milions, segons les previsions.

Poques novetats

A l'espera de l'aplicació de la reforma, doncs, aquest any es poden constatar poques novetats respecte a la campanya precedent. Entre les poques variacions que s'hi donen, Pedroche va recordar un nou canal, la televisió digital terrestre (TDT) per sol·licitar i confirmar l'esborrany de l'IRPF i per demanar cita prèvia per a la modificació de l'esborrany o per a la confecció de la declaració de l'IRPF. D'altra banda, el DNI electrònic també es podrà utilitzar per operar per Internet en lloc del certificat de firma electrònica que es feia servir fins ara.

Totes les facilitats

Com cada any, l'Agència ofereix la possibilitat de rebre un esborrany de la declaració elaborat per l'administració tributària per a tots els contribuents amb ingressos provinents de fonts ja especificades altres anys, com ara les rendes del treball, del capital mobiliari o les lletres del Tresor.

Aquesta precampanya ja està en marxa i, segons Pedroche, fins al 23 d'abril ja s'havien confirmat 662.461 esborranys, el triple que l'any passat.

Finalment, les devolucions a declarants que ja han confirmat el seu esborrany han començat abans del 15 d'abril. L'Agència Tributària ja ha realitzat 280.406 devolucions per un import de 106 milions d'euros.

Hisenda també recorda que es pot obtenir informació per diverses vies, des d'Internet o el telèfon fins a l'esmentada TDT i el telèfon mòbil.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.