Economia

Manuel Conthe assegura que dimiteix perquè el consell de la CNMV no va sancionar ni Enel ni Acciona

Qualifica "d'irreprotxable" l'actuació de l'organisme supervisor en el procés d'ofertes de compra sobre Endesa fins el 2 d'abril

El president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Manuel Conthe, ha explicat avui al Congrés que la seva dimissió es deu a què el consell de l'organ supervisor “va rebutjar obrir un expedient sancionador contra Enel i Acciona”, com havia proposat “el comitè executiu i no només el seu president”.

En la seva compareixença davant la comissió d'Economia i Hisenda, Conthe ha indicat que l'actuació de la CNMV en el procés d'opes sobre Endesa ha estat “irreprotxable” fins el 2 d'abril passat. A partir d'aquesta data, però, es produeixen les discrepàncies amb el consell de l'organ supervisor, que el porten a anunciar la seva intenció de dimitir.

En aquest context, ha subratllat que la seva renúncia suposa el reconeixement d'aquesta “errada” (en referència a la decisió del consell de no sancionar Enel i Acciona), ja que el codi de bon govern reconeix que els càrrecs públics assumiran les responsabilitats de l'organisme del qual depenen, així com el de les seves actuacions. A més, ha assegurat que les decisions preses per la CNMV “han perjudicat E.ON”, però no als accionistes de l'elèctrica espanyola, i que han afectat a la credibilitat de la institució.

Així, ha anunciat que després de poder explicar davant el Parlament les raons que l'han portat a presentar la seva dimissió, presentarà la seva renuncia “irrevocable” davant el ministre d'Economia, Pedro Solbes. En la mateixa línia, Conthe ha afirmat que la compareixença d'avui és la última que realitza com a president de la CNMV i que amb la seva dimissió l'únic que ha volgut és “denfensar la independència de la CNMV”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.