Economia

Catalunya té 11.300 aturats menys

L'atur es redueix en totes les demarcacions i en tots els sectors, especialment en el de serveis, gràcies a la Setmana Santa

Catalunya té 11.300 aturats menys que fa un any. I és que, segons les dades facilitades pel ministeri de Treball, el nombre de persones sense feina a Catalunya se situa en 248.659 el mes d'abril, amb un descens del 4,3% respecte el mateix mes de l'any anterior.

Només en el mes d'abril, l'atur registrat en els serveis públics d'ocupació a Catalunya va baixar en 6.061 persones, que suposen un 2,3% menys respecte el març.

De fet, l'atur va reduir-se en totes les demarcacions i en tots els sectors, especialment en el de serveis, gràcies a les vacances de Setmana Santa. Del total d'aturats de Catalunya, 22.267 són menors de 25 anys, d'entre els quals 10.460 són dones i 11.807 homes.


Pel que fa al conjunt de l'Estat, l'atur va baixar en 52.552 persones en els últims dotze mesos, xifra que suposa un descens del 2,5% respecte l'abril del 2006. El nombre d'aturats registrats en les oficines de l'Institut Nacional d'Ocupació (Inem) va caure en 36.327 persones el mes d'abril, i el nombre total de desocupats arreu de l'Estat es va situar en més de dos milions, amb un descens de l'1,7% respecte el març.

El nombre de contractes a l'abril a Catalunya es va situar en 209.617, és a dir, 31.889 menys que el mes anterior. D'aquests, 36.990 van ser contractes indefinits, fet que suposa un descens de 6.805 respecte al mes anterior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA