Economia

Reuters negocia amb Thomson la seva fusió

L'operació, que es preveu "llarga i complexa" podria generar sinergies d'uns 370 milions d'euros

L'agència britànica de notícies Reuters està negociant amb el grup de comunicació Thomson, i no amb el magnat de la premsa Rupert Murdoch com s'havia dit, la seva adquisició per prop de 12.900 milions d'euros. L'operació s'ha presentat com una fusió i, si es concretatés, donaria origen al grup Thomson Reuters.

Concretament, en un comunicat remès a la Borsa de Londres, els consells d'administració de Reuters i Thomson “confirmen que estan negociant la combinació dels seus dos negocis”, i asseguren que existeix una “poderosa i convincent lògica per la combinació, que crearia líder global” de la informació a nivell internacional.

Segons els seus càlculs, la fusió podria generar sinergies de 370 milions d'euros en tres anys, tot i que auguren una transacció “llarga i complexa”, que es troba subjecte a la resolució de diversitat d'aspectes.

Després de la transacció, la família Woodbridge, propietària de Thomson, comptarà amb un 53% del capital del grup resultant, la resta d'accionistes de Thomson, un 23% i els de Reuters, un 24%. L'actual president i conseller delegat de Thomson, Richard J. Harrington, abandonarà l'empresa un cop tancada l'operació, i el conseller delegat de Reuters, Tom Glocer, assumirà aquest càrrec dins del grup resultant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.