Economia

La Reserva Federal baixa la taxa d'interés mig punt

El Comitè de Mercat Obert ha decidit que la taxa d'interès sigui del 4,75%

La Reserva Federal dels EUA ha afluixat la seva política monetària i ha aprovat una retallada de mig punt percentual a la taxa d'interès interbancari, la primera des del juny del 2003.

El Comitè de Mercat Obert ha decidit que la taxa d'interès sigui del 4,75%, cosa que ha donat un fort impuls a la borsa de Nova York i el Dow Jones d'Industrials, el principal indicador, ha pujat més de 200 punts immediatament després de l'anunci.

"El creixement econòmic ha estat moderat a la primera meitat de l'any, però l'enduriment de les condicions del crèdit podria intensificar la correcció al sector de l'habitatge i restringir el creixement general", segons indica un comunicat.

La Reserva Federal, que des de juny de 2006, ha mantingut aquesta taxa d'interès al 5,25%, ha dit que "l'acció d'avui apunta a contrarestar alguns dels efectes adversos sobre l'economia que podrien sorgir de las turbulències als mercats financers".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.