El sector del vi genera un 2% dels llocs de treball a Catalunya
Amb més de 61.000 treballadors, és responsable de l’1,6% del PIB català, segons un informe presentat en el marc de la Barcelona Wine Week
El sector vitivinícola representa el 2% dels llocs de treball a Catalunya, amb un total de 61.350 empleats, gairebé el 60% corresponents a llocs de feina directes, segons dades de l’estudi sobre La importància econòmica i social del sector vitivinícola a Catalunya, presentat aquest dimarts a Barcelona per part del president i la directora de la Interprofessional del Vi d’Espanya (OIVE), Ángel Villafranca i Susana García, respectivament, i el director d’Economia Aplicada d’Analistes Financers Internacionals (AFI), Diego Vizcaíno, acompanyats del secretari general d’Alimentació de la Generalitat, David Mascort, en el marc de la Barcelona Wine Week.
El sector aporta el 1,6% del Producte Interior Brut (PIB) català i un Valor Afegit Brut (VAB) superior als 3.630 milions d’euros anuals.
A les zones rurals del país, més del 50% dels municipis disposen de vinya i són precisament aquests els que han registrat creixements de població més grans en los últims anys, segons el president de la OIVE.
Mascort ha subratllat que la necessitat de diferenciar el producte del país de la resta de vins i escumosos del món per donar-li més prestigi i mantenir el nivell d’activitat i augmentar-ne la visibilitat internacionalment.
Segons Vizcaíno, en els últims cinc s’ha registrat un superàvit comercial sostingut derivat de les exportacions catalanes dels productes vitivinícoles, que, a més, són capaços de competir en mercats molt disputats, com l’alemany, el britànic, el nord-americà i el belga.